Botkyrka kommun söker upphandlare inom it

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsenheten vid Kommunledningsförvaltningen ansvarar för att genomföra samtliga upphandlingar åt kommunens förvaltningar. Vår verksamhet bedrivs med tydligt kundfokus. Som stöd i upphandlingsarbetet använder vi oss av TendSign och har påbörjat arbetet med att införa elektronisk handel i hela kommunen då vi använder Proceedo för beställningar, leveranser och i fakturahantering.

Vår uppgift är att utveckla och strategiskt hantera den sammanlagda inköpsvolymen som för kommunen uppgår till cirka 2,3 miljarder. Upphandlingsenheten har idag cirka tjugo medarbetare, som tillsammans driver och utvecklar upphandlings- och inköpsverksamheten med målet att göra goda affärer med medborgaren i fokus. Vi ansvarar för hela inköpsprocessen från behov till betalning.

Vi har infört kategoriansvar som innebär att vi fördjupar oss inom respektive kategori för att jobba mer proaktivt gentemot våra kunder med ett helhetsperspektiv.

Vi söker nu en upphandlare med inriktning mot kategorin it/telekom. Du kommer tillsammans med ytterligare en upphandlare inom det aktuella området att arbeta brett mot kommunens olika förvaltningar och ha ett nära samarbete med ansvariga för digitalisering och it i kommunen. Det kan även ingå upphandlingar inom andra områden.

Dina arbetsuppgifter kommer främst att bestå av:

• Att i samarbete med berörd verksamhet leda och genomföra upphandlingar
• Att ansvara för, förvalta och följa upp tecknade avtal inom ditt ansvarsområde
• Att utveckla kommunens arbete kring upphandling och uppföljning i samarbete med vår avtalscontroller
• Att ge stöd och råd i upphandlings- och avropsfrågor

Vi strävar efter att vara öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vi arbetar processorienterat och du kommer också delta i interna utvecklingsprojekt.

Kvalifikationer

• Högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, it eller annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå
• Erfarenhet att självständigt genomföra upphandlingar av ramavtal såväl som objektsupphandlingar
• Uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket
• Erfarenhet av inköp och upphandling av it-system och andra it-tjänster (Meriterande)
• Kunskap om offentlig upphandling (LOU). (Meriterande)
• Kunskap och erfarenhet av projektledning. (Meriterande)

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är självgående och strukturerad i ditt arbete. Det är viktigt att du har god samarbetsförmåga och att du är serviceinriktad i dina kontakter med uppdragsgivare och beställare. För att lyckas i rollen är det bra att vara kvalitetsmedveten i ditt arbete och att kunna vara flexibel för att hantera ändrade förutsättningar.

Arbetsform: Tillsvidareanställning.
Erfarenhet: Erfarenhet krävs
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Varaktighet: Tillsvidare
Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Peter Norén, Upphandlingschef
Telefon: 070-234 57 05
E-post: peter.noren@botkyrka.se

Annika Wärnsäter, HR-specialist
Telefon: 070-188 69 46

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås på telefon: 08-530 610 00.

Sista ansökningsdatum: 2020-03-08
Ange referensnummer:
KS/2020:56

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska. Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat. Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Sista ansökningsdatum
2020-03-08

Ange referensnummer

KS/2020:56

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide – upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.