Chalmers söker Upphandlare

Chalmers verksamhetsstöd är Chalmers organisation för stabs- och utredningsstöd till ledningen samt gemensam administration och service till institutioner och andra enheter. Verksamheten är organiserad i nio avdelningar; Operativt och strategiskt stöd, Student- och utbildningsavdelningen, Planering, analys och ekonomi, Kommunikation och marknad, Projekt- och processkontoret, HR-avdelningen, Ledningsstöd, IT-avdelningen och Serviceavdelningen. Inom Chalmers verksamhetsstöd arbetar ca 500 personer med att långsiktigt säkerställa ett effektivt och väl fungerande verksamhetsstöd av hög kvalitet. Verksamheten är processorienterad mot Chalmers fyra målbilder: utbildning i världsklass, excellent forskning, effektivt nyttiggörande och en utmärkt intern miljö.

Information om arbetsplatsen
Upphandlare är organiserade i enheten Inköp och upphandling på avdelningen Planering, analys och ekonomi. Avdelningen har knappa 50 personer som arbetar med stöd till ledningen och verksamheten.

Inköp och upphandling ansvarar för Chalmers samtliga centrala affärer och upphandlingar över direktupphandlingsgränsen. Chalmers köper varor och tjänster för cirka 1 miljard kr per år och omfattas av lagen om offentlig upphandling.

Vi erbjuder en meningsfull och spännande arbetsplats med utmanande arbetsuppgifter. Vi arbetar med utgångspunkten att Chalmers alltid ska göra goda affärer. Vårt arbete är självklart verksamhetsnära och med fokus på hållbarhet i vårt upphandlingsarbete. Vi strävar ständigt efter att utvecklas och är för närvarande i ett spännande förändringsarbete med nyanställningar, utveckling av nya arbetssätt och tekniska hjälpmedel, såsom bland annat införande av e-handel.

Enheten består idag av 12 personer med varierande roller såsom kommunikatör, e-handelsadministratörer och upphandlare. Du blir en del av en enhet som präglas av ansvarstagande, arbetsglädje och engagemang.

Beskrivning av tjänsten
Du ingår i en enhet som gör goda affärer och kan visa detta. Du arbetar självständigt med hög kvalitet och servicenivå med förberedelser, upphandling och realisation av ingångna avtal. En naturlig del av arbetet är också att löpande ge utbildning, information och verksamhetsutveckling. Stora delar av arbetet bedrivs i projektform med representanter från andra delar av verksamheten.

Arbetet innebär många kontakter både med leverantörer och beställare. Du arbetar med att skapa goda affärsrelationer för att ständigt förbättra kvalitet och minska kostnaderna. I ditt arbete utmanar du leverantörerna att hitta förbättringsmöjligheter och besparingar.

Anställningsform
Visstidsanställning med anledning av föräldraledighet. Heltid i ett år från och med den 17 september 2018. Ytterligare visstidsanställning kan vara aktuellt.

Kvalifikationer
Du har en akademisk utbildning, eller likvärdigt, som är relevant för rollen samt minst 3 års erfarenhet av inköp och upphandling inom offentlig verksamhet eller motsvarande kompetens.

Det är meriterande med erfarenhet av och utbildning inom projektledning.

Att själv leda upphandlingsprojekt samt att ha flera projekt igång samtidigt är du van vid. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska. Din datavana är god och erfarenhet av upphandlingsverktyget TendSign samt e-handelsverktyget Visma Proceedo är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas på personlighet. Inköp och upphandling strävar efter mycket goda relationer inom enheten och med vår omvärld.

Chalmers arbetar aktivt för att vara en attraktiv arbetsgivare. Jämställdhet och mångfald är viktiga grunder för all verksamhet på Chalmers.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska vara märkt med Namn, Ref 20180364 och dokumenten sparas som PDF-filer enligt nedan:

CV

Personligt brev
• 1-2 sidor

Övrigt (valfritt)
• Eventuella intyg, betyg etc. Referenser lämnas vid en eventuell intervju.

Sista ansökningsdag: 5 augusti, 2018

Vid frågor, vänligen kontakta
Martin Eriksson, Inköps- och upphandlingschef, martier@chalmers.se, 031 – 772 11 46

*** Chalmers undanber sig alla erbjudanden om ytterligare jobbannonsering eller rekryteringsstöd i samband med denna rekrytering. ***

Chalmers vision är att aktivt medverka till en hållbar framtid. Vår forskning och utbildning inom teknik, naturvetenskap, arkitektur och sjöfart bedrivs i nära kontakt med omvärlden. Strategin för att nå vetenskaplig excellens förverkligas inom åtta styrkeområden; Energi, Informations- och kommunikationsteknologi, Livsvetenskaper, Materialvetenskap, Nanovetenskap och nanoteknologi, Produktion, Samhällsbyggnad och Transport. De grundläggande vetenskaperna utgör basen och hållbarhet, innovation och entreprenörskap är viktiga drivkrafter. Chalmers har omkring 11 000 studenter och 3000 anställda. Utveckling och förnyelse har präglat Chalmers ända sen starten 1829, helt enligt grundaren William Chalmers motto: Avancez!