Danderyds Kommun söker Upphandlingschef

Brinner du för att utveckla rutiner, sätta strukturer och ramar för att skapa en effektiv kvalitetssäkrad och tydlig upphandlingsprocess? Då är du kanske den ledare vi söker till Danderyds kommuns upphandlingsenhet.

Arbetsbeskrivning

Upphandlingschefen har det övergripande ansvaret för att sätta strukturer, definiera arbetssätt och identifiera förbättringsområden för att säkerställa att upphandling och inköp inom kommunen präglas av kompetens, samordning och effektivitet. Som Upphandlingschef har du direkt personalansvar för tre upphandlare samt en avtalscontroller som du leder och arbetar tillsammans med för att skapa fungerande processer i den samlade upphandlingsverksamheten för kommunen. Det finns ytterligare två upphandlare inom tekniska kontoret, som ansvarar för entreprenadupphandlingar och funktionsmässigt tillhör upphandlingsenheten.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att bestå utav:

  • Ansvar för att leda och utveckla inköp och upphandling i kommunen med målet att vara en expertisfunktion inom kommunen
  • Ansvara för att operativt och strategiskt leda arbetet på upphandlingsenheten och leda processutveckling för att skapa mer effektiva processer
  • Leda det fortsatta arbetet för att utveckla och förbättra arbetssätt
  • Övergripande ansvar för att åstadkomma en effektiv konkurrens och sänkta totalkostnader för kommunens verksamheter
  • Identifiera och utveckla nya leverantörer, förhandla och förvalta avtal med befintliga och följa upp leveranskapacitet och kundnöjdhet i verksamheten
  • Ansvara för att tydliggöra inköpsrutiner i nära samverkan med förvaltningschefer och verksamhetschefer i kommunen
  • Ansvara för att driva projekt för införande av e-handel
  • Ansvara för att bygga upp ett effektivt samarbete med verksamheten och flytta fram upphandlingsenhetens position närmare verksamheten
  • Eget operativt ansvar för upphandlingsprojekt

Din bakgrund

Vi söker dig som trivs i en ledande roll och har förmågan att skapa engagemang och delaktighet. Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter och stöd som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Din ledarstil är tydlig, målsättande och inlyssnande med en god tillgänglighet för dina medarbetare. Du är modig, öppen, prestigelös och kommunikativ i ditt ledarskap.

Du har flerårig erfarenhet av upphandling, ledarskap eller projektledarskap i offentlig verksamhet med goda kunskaper inom LOU. Tidigare erfarenheter av att införa e-handel anses meriterande för tjänsten.

Mer om tjänsten

Vi samarbetar med Proximo Rekrytering i den här rekryteringen.

Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Jan Moström på 070-146 18 95 eller Jan.Mostrom@proximo.se för mer information. Intervjuer sker löpande, men vi ser fram mot att få din ansökan med CV och ett personligt brev senast den 5/8.

Varmt välkommen med din ansökan!

Notera att vi ej tar emot ansökningar via mail i och med GDPR.

Om Danderyds kommun

Danderyd är en grönskande storstadskommun omgiven av vatten, belägen cirka en mil norr om Stockholm. Kommunen består av fyra kommundelar, Danderyd, Djursholm, Enebyberg och Stocksund, alla med egna centrum. I Danderyd finns bra kommunal och kommersiell service samt ett stort sjukhus. I kommunen bor ca 33 000 medborgare som på ett eller annat sätt får service av någon av kommunens ca 1750 medarbetare.