AB Enköpings Hyresbostäder – EHB söker Inköpsansvarig

AB Enköpings Hyresbostäder – EHB – är ett kommunalt fastighetsbolag i Enköping ”Sveriges närmaste stad”. Företaget som har ca 40 anställda och förvaltar idag ca 2 700 lägenheter och 30 000 kvm lokaler. Företaget är i ett aktivt expansionsskede med ca 300 lägenheter i pågående och planerad nyproduktion.

Nu söker vi en Inköpsansvarig.

Då vår nuvarande inköpsansvarig går vidare mot nya utmaningar söker vi dig som är engagerad, lösningsorienterad och som brinner för inköps- och avtalsfrågor.

Tjänsten
Som inköpsansvarig har du ett övergripande ansvar för inköpsplaneringsprocessen och stöttar organisationen i inköpsfrågor. Du följer upp våra avtal och leverantörer samt analyserar inköpsverksamheten och hjälper till och vidareutveckla analysmetoder och rutiner. I dina arbetsuppgifter och ansvar ingår bland annat:

• Ansvara för ram- och entreprenadupphandlingar enligt LOU inklusive att ta fram underlag, kravspecifikationer, förhandla priser och dokumentera
• Ha löpande dialog med förvaltningen och stötta ansvariga chefer i arbetet med vad som ska göras internt och vad som ska köpas in
• Ge stöd internt vid direktupphandling och inköp
• Ha löpande kontakt och uppföljningsmöten med leverantörer
• Vidareutveckla policy och rutiner för inköp
• Definiera och löpande följa upp nyckeltal inom inköp
• Omvärldsbevaka och ta fram underlag för inköpsstrategier
• Driva proaktivt förbättringsarbete inom dina områden

Bakgrund
Som person är du strukturerad, analytisk och driven. Du är en lagspelare med stark social förmåga och du är duktig på att skapa relationer. Du är kreativ, energisk och prestationsinriktad. Vidare är du en duktig förhandlare med ett utpräglat sinne för affärer och ser helheten i komplexa problem. Du har stort sinne för siffror och är kunnig på att göra analyser och har goda kunskaper i Excel. Du har minst två års erfarenhet av liknande tjänst.

Ansökan
Ansökan med CV och personligt brev mailas till vår vd Carina Weir på carina@ehb.se senast den 31 oktober, märk mailet med ”Ansökan Inköpsansvarig”.

Tjänsten är tillsvidare på heltid.