Strategisk Inköpare till AB Svenska Bostäder

 Inköpsenheten hos AB Svenska Bostäder består idag av 7 personer. Vi kommer inom kort att introducera en karriärs- och utvecklingstrappa i syftet att bli både attraktivare och för att effektivare fortsätta utvecklingen av vår Inköpsenhet.

Vill du vara en del av vårt Inköpsteam och har dokumenterad erfarenhet från offentlig upphandling (LOU/LUF), så är du välkommen att lämna in ansökan. Vi ser gärna att du har erfarenheter från fastighetsbranschen samt service- och underhållsentreprenader, vilket är meriterande. Rollen innebär ansvar för ett antal avtalskategorier, ansvaret sträcker sig från behovsanalys, projektleda kravställningsprocessen, fastställande av upphandlingsunderlag, genomförande av upphandling och utvärdering, i förekommande fall också vara delaktig i implementering av slutligt upphandlingsresultat/avtalspart.

Övriga ansvarsområden:

– Uppgiften innebär också löpande leverantörs- och avtalsuppföljning som i stor utsträckning sker IT-systemmässigt men även koordinerat med våra beställarfunktioner.

– Att vara delansvarig för vårt inköpssystem och leverantörsportal.

– Att genomföra internutbildningar för våra anställda i vårt beställningssystem (IKS), dels vid uppdateringar av systemet men också som repititionsutbildningar.

Personliga egenskaper:

Den som söker denna tjänst förväntas ha en högskoleutbildning med inriktning på teknik, ekonomi eller juridik. Alternativt har den sökande genomgått YH-utbildning med inriktning på offentlig upphandling. Önskvärt är att den sökande har 2 års erfarenhet från offentlig upphandling som inköpare/upphandlare.

Eftersom AB Svenska Bostäder arbetar för samhällsnyttan är det viktigt att anställda har ett samhällsengagemang och vill vara i ett sammanhang där vi tillsammans kan göra skillnad.

Meriterande egenskaper och kunskaper:

– Erfarenhet från projektledning

– Kunskaper om fastighetsförvaltning och byggprocess

– Erfarenheter från branschvillkor som AFF, AB, ABT och ABK

– God kommersiell förståelse, analytisk och ett strategiskt förhållningssätt

– Affärsmässighet

– Strukturerad, metodisk och självgående

– Samarbetsinriktad och en god kommunikatör

– Dokumenterad erfarenhet från IT-system kopplade till Inköp/upphandling

Varmt välkommen med din ansökan senast  30 november !

 

Kontaktperson

Håkan Jansson
Inköpschef
hakan.jansson@svenskabostader.se

Placering:

Tjänsten placering är i första hand på vårt huvudkontor i Vällingby

Svenska Bostäder bildades 1944 och ägs av Stockholms stad. Hos oss bor 55 000 stockholmare i någon av våra drygt 26 000 hyreslägenheter. Vi äger och förvaltar cirka 4 000 kommersiella lokaler. Vi är cirka 300 medarbetare och har vårt huvudkontor i Vällingby city. Svenska Bostäder är ett av Sveriges största bostadsbolag och har varit en central aktör i skapandet av det svenska folkhemmet. I över 70 år har vi haft en aktiv roll i byggandet och förvaltandet av bostäder och lokaler i Stockholm.