SFV söker upphandlare – konsultupphandlingar

Id: 327
Upphandlare
Diarienummer: 1809/19

Tradition i utveckling. Statens fastighetsverk förvaltar en mångfald av statligt ägda fastigheter – däribland regeringsbyggnader, domstolar, slott och kungsgårdar, teatrar, museer, ambassader samt en sjundedel av landets yta bestående av skog och mark. De är en del av vår gemensamma historia och framtid. Vi äger allt detta tillsammans och SFV:s uppgift är att förvalta och utveckla detta på ett långsiktigt hållbart sätt.

Tjänsten är placerade på enheten för upphandling som består av 15 personer. SFV är en myndighet som ser vikten av en stabil upphandlingsverksamhet och som arbetar strategiskt. Enheten tillhör organisatorisk Finansstaben och ansvarar för annonserade upphandlingar, för myndighetens strategiska arbete samt vägledning, kontroll och uppföljning inom upphandlingsområdet. I uppdraget ligger att genomföra upphandlingar, avrop genom förnyad konkurrensutsättning, avtalsförvaltning och att stötta övrig verksamhet i deras avtalsuppföljning och i upphandlingsfrågor. Inom enheten ligger tyngdpunkten på konsult-, drift-, underhålls- och byggentreprenadupphandlingar. Arbetet bedrivs ofta i projektform och i nära samarbete med olika delar av organisationen. Under hösten kommer enheten att införa kategoristyrning light samt vidareutveckla roller och ansvar.

Din roll
I rollen som upphandlare kommer du i huvudsak att:

  • Självständigt men tillsammans med verksamheten planera och genomföra upphandlingar
  • Delvis förvalta och följa upp ingångna avtal
  • Medverka i interna utvecklingsprojekt
  • Bidra till att utveckla våra rutiner, arbetssätt och processer
  • Hålla dig uppdaterad kring aktuell lagstiftning och praxis
  • Delta vid utbildningsinsatser

Då SFV bedriver verksamhet över hela Sverige (och världen) kan det förekomma resor i samband med tjänsten. Även upphandlingar inom andra områden kan förekomma.

Din profil
Du har en lämplig högskoleutbildning med teknisk, ekonomisk eller juridisk inriktning, YH-utbildning eller erhållit motsvarande erfarenhet. Du har erfarenhet av byggsektorns standardavtal AB, ABT, ABK samt AMA AF. Vi söker dig som har kunskaper inom byggsektorn, gärna med erfarenhet av rollen som t.ex. arkitekt, projektledare, teknisk konsult. Tjänsten innehåller bl.a. upphandlingar av ramavtal avseende arkitektkonsulter (hus- och slottsarkitekter). Du har en mycket god kommunikativ förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift i svenska.

Meriterande är erfarenhet av LOU och att arbeta med kontrakt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som ny kollega önskar vi en person med en positiv inställning, ser problem som möjligheter, som vill utveckla och utvecklas samt vill bidra till en trevlig stämning. Du är kvalitetsmedveten, strukturerad, analytisk och har en hög professionell integritet. Tjänsten innebär stor kontakt med verksamheten och ställer höga krav på servicekänsla och samarbetsförmåga.

Mer information
Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.
Befattningen är säkerhetsklassad och säkerhetssprövning skall ske före anställning.

Fackliga representanter för SACO, SEKO och OFR nås via vår växel, 010-478 70 00. Mer information om SFV hittar du på www.sfv.se.

Statens fastighetsverk erbjuder en attraktiv arbetsplats som eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Vi är stolta över att vara statsanställda och få bidra till en positiv samhällsutveckling.

Sista ansökningsdag är 2019-09-29 och vi ser fram emot din ansökan och CV. Välkommen till oss!

Kontaktpersoner

Anna Sivert
Vik. upphandlingschef
010-4787041


Sista ansökningsdag
2019-09-29

Ref
1809/19

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb