<

Enhetschefer till Koncerninköp

Vill du vara med och bidra till att skapa Sveriges bästa hälso-och sjukvård och ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland?

På Koncerninköp arbetar drygt 140 medarbetare med att säkerställa att regionens behov av köpta varor och tjänster tillgodoses. Vi arbetar med upphandlingar av avtal för hela regionen till ett årligt värde om ca 10 miljarder kronor. Vidare ansvarar vi för den löpande dialogen med våra leverantörer och säkerställa att de lever upp till våra ställda krav. Vi arbetar även med att ge våra användare inom regionen bästa möjliga stöd i arbete med att kunna beställa varor och tjänster, bl.a. genom att bedriva rådgivning samt drift av e-handels system för order-leverans.

Koncernkontoret expanderar och söker nu 2 nya enhetschefer för vårt upphandlingsarbete.

Ditt uppdrag

Som enhetschef har du det övergripande ansvaret för att våra upphandlingsprojekt löper på enligt plan. Du har även det övergripande ansvaret för att de löpande leveranserna från våra leverantörer fungerar på ett bra sätt.

Vi söker två enhetschefer för dels en enhet för upphandling av varor och tjänster, främst inom vårdrelaterade områden, samt till en enhet som skall hantera våra samlade direktupphandlingar som skall konkurrensutsättas. Enheterna har en personalstorlek om vardera 10-20 personer.

Som Enhetschef ansvarar du för enhetens resultat och har verksamhet-, ekonomi- och personalansvar.

Ditt uppdrag blir att leda upphandlingsprojekten mot utsatta mål i tid och resultat. Arbetet bedrivs i nära samarbete med regionens interna kunder och beställare samt med leverantörsmarknaden.

Du ingår i Koncerninköps ledningsgrupp och deltar aktivt i arbetet med att nå avdelningens övergripande mål och arbetar med verksamhetsutveckling och effektivisering tillsammans med övriga i avdelningens ledningsgrupp.

I uppdraget ingår även att motivera och utveckla dina medarbetare och i det se till organisationens samlade utveckling och potential samt vara delaktig i vårt gemensamma arbete med att bli Sveriges bästa offentliga arbetsgivare.

Vad kan vi erbjuda dig?

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder därför ett arbete i en miljö som karaktäriseras av gemenskap, engagemang och glädje. Vi är måna om att stödja och uppmuntra våra medarbetare i deras utveckling. Som en av Sveriges största arbetsgivare kan vi erbjuda rätt person goda karriär- och utvecklingsmöjligheter. Hos oss får du chansen att utföra ett meningsfullt arbete för samhället och bidra till Västra Götalandsregionens vision ”det goda livet”. Vi eftersträvar en god balans mellan arbetsliv och privatliv och värnar om våra medarbetares hälsa. Läs om våra förmåner på https://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/NY-jobbsida/Medarbetarsidan/

Vilka kvalifikationer ska du ha?

  • Högskoleutbildning inom relevant område, företrädesvis inom Teknik, Ekonomi och/eller Juridik.
  • Dokumenterat goda resultat från ditt arbete som chef/ledare under minst 5 år inom området inköp/upphandling.
  • Du har tidigare erfarenhet från inköp och upphandling från offentlig sektor. Alternativt har du erfarenhet från inköp från privat sektor med intresse för att lära dig offentlig upphandling enligt Lagen om offentlig upphandling (LOU).

Vem är du?

Du är van vid att arbeta värdegrundsbaserat och använder värdegrunden för att uppnå goda resultat, kvalité och för att engagera samt driva dina medarbetare mot verksamhetens uppsatta mål. Du har en god självkännedom och är medveten om alla människors lika värde samt arbetar på ett inkluderande sätt. Du tar initiativ, är drivande och ser till helheten. Vi ser att du har en god kommunikativ förmåga och kan uppfatta, anpassa, konkretisera och förmedla budskap. Du uttrycker dig tydligt och anpassar dig till målgruppen. Som chef lägger du stor vikt vid att vara synlig och tillgänglig för alla, du inger förtroende samt har en hög integritet. Bland dina personliga egenskaper finner vi även någon som inspirerar, involverar och utvecklar sina medarbetare samt även utvecklar sig själv.

Det är viktigt för oss att du kan arbeta utifrån vår värdegrund:

  • Tillsammans gör vi varandra framgångsrika.
  • Vi lyssnar in. Vi lyssnar av.
  • Feedback bidrar till vår utveckling.

Chefsrollen är en förtroendeställning. Detta innebär att du som chef ska vara en god företrädare för Västra Götalandsregionen, såväl inom som utom organisationen, samt en god förebild för medarbetarna. Stor vikt kommer därför att läggas vid personlig lämplighet.

Vi ser att du skall tycka om att arbeta med verksamhetsutveckling och att medverka aktivt för att vi som upphandlingsorganisation skall genomföra våra upphandlingar på ett professionellt och effektivt sätt samt med goda resultat. Vi ser vidare att du har intresset för att arbeta inom offentlig sektor och bidra till ett hållbart samhälle med tillväxt i hela Västra Götaland.

Övrigt

Vi finns representerade i hela regionen och möjliga placeringsorter är Göteborg, Vänersborg och Borås samt Skövde. För att minska resväg till större delen av möten är placeringsorterna Göteborg eller Vänersborg att föredra men möjlighet till ovan placeringsorter finns.

Vi eftersträvar jämlikhet där alla medarbetare ska ha lika möjligheter och rättigheter till att utvecklas, göra ett bra arbete och trivas på arbetsplatsen.

Läs mer om vår verksamhet här: https://www.vgregion.se/sv/Vastra-Gotalandsregionen/startsida/Om-Vastra-Gotalandsregionen/Regionorganisationen/Regionkansliet/

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Löneform
Månadslön

Antal lediga befattningar
2

Sysselsättningsgrad
100 %

Ort
Göteborg, Vänersborg, Borås eller Skövde

Län
Västra Götalands län

Land
Sverige

Referensnummer
2017/5132

Kontakt
Peter Söderström, avdelningschef, 0700-82 22 12

Facklig företrädare
Vision: Sune Olsson, 0700-82 27 73
SACO: Stig Roos, 0702-55 49 19

Sista ansökningsdag
2017-08-27


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *