Erfaren jurist med upphandlingsrättslig inriktning till Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndighetens Juridikenhet söker en erfaren jurist med mycket goda upphandlings- och allmänjuridiska kunskaper och gedigen juridisk arbetslivserfarenhet. Enheten har ett övergripande och sammanhållande ansvar för juridiska frågor hos myndigheten. Vi samverkar med myndighetens övriga enheter vid framtagandet av stöd och säkerställer att det stöd som tas fram juridiskt kvalitetssäkrat. Enheten hanterar också olika juridiska frågor som uppkommer inom myndigheten. Enheten leds av chefsjuristen, som rapporterar till GD, och kommer i övrigt att bestå av tre seniora jurister.

Vad ska du arbeta med?

Dina arbetsuppgifter kommer att vara utåtriktade och varierande med stor möjlighet att påverka och utveckla verksamheten. Som en av kollegorna på enheten kommer du att svara för att det stöd som tas fram är rättssäkert och juridiskt kvalitetssäkrat. Du kommer att arbeta självständigt med att göra juridiska utredningar och bedömningar inom tilldelade uppgifter. Frågeställningarna är ofta komplexa och ställer krav på att du har hög juridisk kompetens inte bara inom upphandlings- och EU-rätt utan även inom en rad angränsade civil- och offentligrättsliga områden. Du kommer vidare att:

 • Arbeta fram remissvar i bl.a. lagstiftningsärenden
 • Medverka i projekt kopplade till regeringsuppdrag samt delta i svenska och internationella samverkans- och arbetsgrupper
 • Bevaka och förmedla rättsutvecklingen, genomföra internutbildningar samt i aktuella fall föreläsa externt för att sprida kunskap om offentliga affärer
 • Biträda myndighetens ledning och enheter i de förvaltnings- och civilrättsliga frågor som förekommer internt hos myndigheten
 • Företräda myndigheten hos domstolar och myndigheter

Tjänsteresor förekommer.

Vem söker vi?

Vi söker dig som både arbetar självständigt, är resultat- och lösningsorienterad och samtidigt är en lagspelare. Det är viktigt att du är bekväm med att arbeta i processorienterat arbetssätt. Du är effektiv och har förmåga att upprätthålla hög kvalitet i ditt arbete även under tidspress. Vidare vill vi att du som söker är prestigelös och kommunikativ, efterfrågar och värdesätter samverkan och har lätt att knyta och vidmakthålla förtroendefulla relationer.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, lämplighet och förmågor.

Din bakgrund

 • Juridisk examen
 • Minst sju års erfarenhet av kvalificerat, relevant juridiskt arbete
 • Mycket goda kunskaper inom upphandlingsjuridik och upphandlingsrelaterade frågor
 • Goda kunskaper inom kommunalrätt, EU-rätt, allmän affärsjuridik, förvaltningsrätt och offentlighet och sekretess
 • Mycket god analytisk och stilistisk förmåga
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska

 Meriterande

 • Notariemeritering eller annan kvalificerad domstolserfarenhet
 • Erfarenhet av att föreläsa/hålla utbildningar
 • Erfarenhet av juridiskt rådgivningsarbete
 • Kunskap eller intresse för frågor rörande GDPR och personuppgiftsfrågor

Om Upphandlingsmyndigheten

Upphandlingsmyndigheten är Sveriges kunskapscentrum för offentliga affärer. Vi utvecklar offentlig upphandling med fokus på rättssäkerhet, effektivitet, hållbarhet och innovation och ger stöd till upphandlande myndigheter och enheter och leverantörer genom hela inköpsprocessen. Vi har år 2018 också fått ett utökat uppdrag att ge stöd till kommuner och landsting i frågor rörande statsstöd. Vi sitter i nyrenoverade, aktivitetsbaserade lokaler i Solna, nära allmänna kommunikationer.

Anställning och ansökan

Vi söker en medarbetare för en tillsvidareanställning och vi tillämpar normalt sex månaders provanställning. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Tycker du att tjänsten låter intressant? Skicka din ansökan senast den 25 februari 2018. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du är rätt person för tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

För mer information, kontakta

Anders Asplund, Enhetschef juridikenheten 08-586 217 61

Johanna Carlstedt HR-Strateg 08-586 217 94

Anna Christiansson, SACO-S, 08-586 217 26

 


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *