Erfaren upphandlare till Region Uppsala

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 11 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats, som präglas av högt tempo och ett brett, intressant och varierat arbetsinnehåll.Som erfaren upphandlare kommer du att självständigt driva och genomföra upphandlingar enligt gällande regelverk (i huvudsak enligt LOU). Du genomför upphandlingar på ett klokt och resurseffektivt sätt som skapar nytta för verksamheten. Upphandlingar genomförs ofta i projektform med upphandlaren som projektledare. Upphandlingsdokumenten ska utformas på svenska men ibland även på engelska. Även anbudsutvärdering kan ske på något av språken. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten ska du även bidra till att utveckla upphandlingsverksamheten.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom juridik eller ekonomi företrädesvis med inriktning inom offentlig upphandling eller eftergymnasial utbildning med inriktning mot juridik, upphandling/inköp eller ekonomi som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har flerårig erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar och avrop inom offentlig verksamhet. Du har även erfarenhet av att leda projekt eller att arbeta i projektliknande arbetsformer.Som person är du självständig, pedagogisk, tydlig, proaktiv och arbetar lösningsorienterat samtidigt som du gillar att arbeta i team. Du har vilja och intresse att utveckla dig och verksamheten samt är van att använda olika typer av IT-stöd. Du är strukturerad och har förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.Det är meriterande om du har erfarenhet av upphandling av IT-system (hårdvara och mjukvara) samt erfarenhet av avtalsprocesser.
Vår verksamhet
Inköps- och upphandlingsenheten utgör en gemensam resurs för hela regionen. Vi ansvarar för genomförandet av upphandlingar avseende tjänster av övergripande art samt medicinteknisk utrustning och andra varor (ej förbrukningsartiklar). I dagsläget arbetar tretton upphandlare och tre inköpare inom områdena varor och tjänster.Inköps- och upphandlingsenheten kommer nu att påbörja ett förändringsarbete som bland annat innebär att ett kategoriserat inköpsarbete med ökat ansvar för avtalsuppföljning införs. Läs mer om vår verksamhet på vår www.regionuppsala.se.
Övrigt
Vi arbetar i fräscha, nybyggda lokaler intill Resecentrum i Uppsala där vi sitter i rymligt kontorslandskap med strålande utsikt över Uppsala stad. Läs mer om att vara anställd i Region Uppsala https://www.regionuppsala.se/sv/Jobba-hos-oss/.Villkor
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning.

För mer information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta upphandlingschef Christina Södergren, 018-611 61 17. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Ansökan
Skicka ansökan via länken nedan senast den 10 december 2017. Vi vill att din ansökan ska innehålla personligt brev och meritförteckning.
Referensnummer: RK43/2017

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare