Erfaren upphandlare till Stockholms universitet

Vid Ekonomiavdelningen. Sista ansökningsdag: 2017-11-19.

Stockholms universitet är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. Här är mer än 34 000 studenter, 1 700 doktorander och 5 000 medarbetare verksamma inom de naturvetenskapliga och humanistisksamhällsvetenskapliga områdena.

Universitetsförvaltningens uppgift är att ge administrativt stöd och service till organisationen så att universitetet på bästa sätt kan bedriva utbildning och forskning. Här återfinns också Ekonomiavdelningen bestående av tre sektioner; Central stab och administration, Redovisningssektionen samt Inköps- och upphandligssektionen. Sammanlagt arbetar ca 35 personer på Ekonomiavdelningen.

Arbetsuppgifter
Stockholms universitet söker nu en driven upphandlare till den centrala inköps- och upphandlingssektionen. Inköps- och upphandlingsverksamheten vid universitetet har påbörjat ett förändringsarbete som bland annat innebär en central samordning och ökat ansvar för inköps- och upphandlingssektionen vad gäller arbetet med upphandlingar och avtalsuppföljning. Som ett led i detta förändringsarbete rekryterar vi ytterligare en upphandlare.

De dagliga arbetsuppgifterna varierar mellan parallella upphandlingar inom forskningsrelaterade varor och tjänster men även upphandling av konsulttjänster, förbrukningsvaror och andra tjänster. Du kommer i upphandlingarna att agera projektledare och samarbetar med kravställarna tillika verksamhetsrepresentanter. I arbetet ingår också att informera om avtal, samt att ge råd och stöd till organisationen. Du deltar även i interna och externa nätverk.

Du blir del av inköps- och upphandlingssektionen som består av 12 medarbetare. Sektionen leds av upphandlingschefen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har akademisk utbildning inom juridik, företrädesvis med inriktning inom offentlig upphandling. Alternativt relevant eftergymnasial utbildning, med iniktning mot juridik, upphandling/inköp eller ekonomi.

Du har flera års erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom Lagen om offentlig upphandling (LOU), är van att hantera flera projekt parallellt och du kan hantera stressiga situationer. Vi förutsätter att du har erfarenhet av elektroniska upphandlingssystem och god kunskap i officepaketet.

Det är meriterande om du har:

  • erfarenhet av upphandling av IT-system, hårdvara och mjukvara
  • erfarenhet av arbete i projektform/projektledning
  • erfarenhet av avtalsprocesser
  • erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom universitets- och högskolesektorn.

Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt är en god kommunikatör.

Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Du tycker om att bygga relationer och har förmågan att skapa förtroende. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsvillkor
Anställningen avser heltid och gäller tillsvidare med sex månaders provanställning. Stockholms universitet tillämpar individuell lönesättning, ange därför gärna löneanspråk i din ansökan. Tillträde enligt överrenskommelse.

Stockholms universitet strävar efter att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Kontakt
Ytterligare upplysningar lämnas av upphandlingschef Susanne Ekman, tfn 08-16 44 57 eller ekonomichef Pia Grankvist, tfn 08-674 75 59.

Vi undanber oss kontakt från annonsörer och bemanningsföretag.

Facklig företrädare
Anqi Lindblom-Ahlm (Saco-S) och Lisbeth Häggberg (Fackförbundet ST och Lärarförbundet), tfn 08-16 20 00 (vx), samt seko@seko.su.se (SEKO).

Ansökan
Du söker anställningen via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Bifoga endast personligt brev och CV. Kopior på betyg och intyg tar du med vid en eventuell intervju.

Anvisningar för sökande finns på webbsidan: anvisningar – sökande.

Välkommen in med din ansökan!

Vi är ett av Europas ledande universitet i en av världens mest dynamiska huvudstäder. En relation med Stockholms universitet är meriterande oavsett om du är student, forskare eller intressent. Hos oss ger utbildning och forskning resultat.

Sista ansökningsdag: 2017-11-19

 

Läs mer om oss här >>>


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb