ESV söker junior upphandlare

Ref 2018-01124

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

Vill du arbeta med upphandling inom offentlig sektor och utvecklas i en roll där du får arbeta brett inom området? Då kan rollen som upphandlare hos oss på ESV vara något för dig! Som upphandlare på ESV arbetar du med alla delar i processen.

Vi söker nu en upphandlare till vår enhet Ekonomi och inköp. Enheten ansvarar för flera av ESV:s stödprocesser och att skapa goda förutsättningar för hela kärnverksamheten. Vi har ett särskilt ansvar för den myndighetsövergripande verksamhetsstyrningen.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat och varierat arbete i en stimulerande miljö på Drottninggatan i centrala Stockholm. Inom organisationen finns ett stort engagemang för att bidra till en effektiv statsförvaltning. Våra värdeord är öppna, professionella och utvecklingsinriktade.

Om jobbet

I rollen som ESV:s upphandlare har du ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom hela ESV. Du kommer att genomföra upphandlingar och avrop tillsammans med beställare och är ett kvalificerat stöd till verksamheten i upphandlingsfrågor. ESV avropar i första hand från statliga ramavtal. Våra inköp består av varor och tjänster av varierande slag och en stor del har koppling till it.

Du utvecklar myndighetens upphandlings- och inköpsverksamhet och följer upp myndighetens inköp. I din roll ingår även att utforma och utveckla beställningsrutiner och avtalsförvaltning i ESV:s inköpssystem. Vid behov ingår även att hålla i interna utbildningar i anskaffnings- och upphandlingsfrågor.

Om dig

Vi söker dig som är junior upphandlare och som vill utvecklas i rollen.

Du ska ha:

 • relevant akademisk utbildning med inriktning på offentlig upphandling, inom juridik, ekonomi eller YH-utbildning inom upphandling/inköp eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant
 • tidigare arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet, tex praktik, av upphandling/inköp inom offentlig sektor
 • goda kunskaper i LOU
 • goda it-kunskaper
 • förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift

Det är meriterande om du har:

 • erfarenhet av att arbeta i något elektroniskt upphandlingsverktyg samt inköpssystem

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Arbetet innebär samarbete med flera olika kontaktytor inom organisationen därför förutsätter vi att du har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt, är engagerad och skapar goda relationer. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan arbeta självständigt, är problemlösande och planerar ditt arbete på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt.

Mer information

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 6 januari 2019. Du ansöker på www.esv.se/jobb.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Läs mer om ESV och hur det är att jobba hos oss på https://www.esv.se/omesv/arbeta-hos-oss/. Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Joakim Lundgren på telefon 08-690 43 52. Har du frågor om vår rekryteringsprocess kan du höra av dig till HR-administratör Elina Colussi på telefon 08-690 43 23 alternativt på hr@esv.se.

Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, telefon 08-680 44 44 och Johan Hjerpe, ordförande ST, telefon 08-690 43 35.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vi erbjuder dig

 • En stimulerande arbetsplats
  Ekonomistyrningsverket är en stimulerande arbetsplats där du som medarbetare får möjlighet att utvecklas och ta ansvar. Vi arbetar för att vara en modern myndighet med tekniska lösningar som underlättar det dagliga arbetet. Vi sitter i trevliga lokaler på Drottninggatan i centrala Stockholm. Ekonomistyrningsverket är en kunskapsorganisation. För oss är det självklart att du på olika sätt ges möjlighet till utveckling.
 • Friskvård
  Trivsel och god hälsa är en viktig förutsättning för att kunna göra ett bra jobb. Som anställd på Ekonomistyrningsverket har du tillgång till en friskvårdstimme i veckan. Vidare erbjuds du ett friskvårdsbidrag om en årlig summa per kalenderår. ESV subventionerar även kostnader för läkarvård, sjukgymnastik, sjukhusvård och receptbelagda läkemedel i enlighet med gällande statliga avtal.
 • Mångfald
  Vi ser olikheter som en framgångsfaktor för verksamheten och drar nytta av de olika perspektiv och angreppssätt som mångfalden genererar. ESV har ett tillåtande och inkluderande arbetsklimat som kännetecknas av respekt, delaktighet, kreativitet och att det är högt i tak. På ESV är det en självklarhet att alla anställda har likvärdiga möjligheter, rättigheter och skyldigheter.

Sista ansökningsdag
6 januari 2019

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *