Vill du arbeta med upphandling inom offentlig sektor och utvecklas i en roll där du får arbeta brett inom området? Då kan rollen som upphandlare hos oss på ESV vara något för dig! Som upphandlare på ESV arbetar du med alla delar i processen.

Vi söker nu en upphandlare till vår enhet Ekonomi och inköp. Enheten ansvarar för flera av ESV:s stödprocesser och att skapa goda förutsättningar för hela kärnverksamheten. Vi har ett särskilt ansvar för den myndighetsövergripande verksamhetsstyrningen.

Vi erbjuder dig ett kvalificerat och varierat arbete i en stimulerande miljö på Drottninggatan i centrala Stockholm. Inom organisationen finns ett stort engagemang för att bidra till en effektiv statsförvaltning. Våra värdeord är öppna, handlingskraftiga och professionella.

Om jobbet

I rollen som ESV:s upphandlare har du ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom hela ESV. Du kommer att leda och genomföra upphandlingar och avrop tillsammans med beställare och är ett kvalificerat stöd till verksamheten i upphandlingsfrågor.

Du utvecklar bland annat myndighetens upphandlings- och inköpsverksamhet och följer upp myndighetens inköp. I din roll ingår även att utforma beställningsrutiner för verksamheten och utveckla ESV:s e-handel. Du förvaltar och utvecklar stöd och processer för att underlätta och förbättra kunskapen om offentlig upphandling. I rollen ingår även att vid behov hålla i interna utbildningar i anskaffnings- och upphandlingsfrågor.

Om dig

Vi söker dig som är upphandlare och som vill utvecklas i rollen. Du har relevant akademisk utbildning med inriktning på offentlig upphandling, företrädesvis inom juridik eller ekonomi alternativt YH-utbildning inom upphandling/inköp eller motsvarande. Du har erfarenhet av upphandling/inköp inom offentlig sektor. Du har goda kunskaper i LOU och även goda it-kunskaper. Erfarenhet av att arbeta i något elektroniskt upphandlingsverktyg samt e-handel med tillhörande systemstöd är meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Eftersom arbetet innebär samarbete med flera olika kontaktytor inom organisationen förutsätter vi att du har mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du har ett serviceinriktat förhållningssätt och har för vana att skapa goda relationer. För att trivas i rollen är det viktigt att du kan arbeta självständigt, är självgående och planerar ditt arbete på ett strukturerat och kvalitetsmedvetet sätt. Vi söker dig som är engagerad, analytisk, har framåtanda och tar för dig. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska.

Mer information

Vi ser fram emot att få din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 september 2018.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Läs mer om ESV och hur det är att jobba hos oss här: Om ESV – arbeta hos oss. Om du har frågor om rollen är du välkommen att kontakta Joakim Lundgren på telefon 08-690 43 52. Har du frågor om vår rekryteringsprocess kan du höra av dig till HR-specialist Victoria Karlsson Wigren på telefon 08-690 45 19 alternativt på hr@esv.se.

Fackliga kontaktpersoner är Elisabeth Perntz, ordförande SACO, telefon 08-680 44 44 och Johan Hjerpe, ordförande ST, telefon 08-690 43 35.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.