Exploateringskontoret söker upphandlare

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Beskrivning
Exploateringskontoret är en stor beställarorganisation och ska av marknaden upplevas som affärsmässig, kompetent och utvecklingsinriktad. Upphandlingsenheten på exploateringskontoret arbetar med resursförsörjning av tekniska konsulter och entreprenader samt upphandlingsadministration/inköpssamordning. Upphandlingsenheten arbetar tillsammans med hela kontoret i upphandlings- och inköpsfrågor.

För att ytterligare stärka vårt stöd till beställarna på kontoret och fortsätta utveckla vår upphandlingsfunktion utökar vi enheten med fler upphandlare. Du kommer tillsammans med övriga upphandlare medverka till att skapa och implementera en ny gemensam funktion för entreprenadupphandling inom exploateringskontoret och arbeta tillsammans med övriga funktioner inom upphandlingsenheten och i nära samarbete med beställarna.

Arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med upphandling både inom våra stora stadsutvecklingsprojekt som Hagastaden, Norra Djurgårdsstaden, Slakthusområdet, Årsta, Fokus Skärholmen och som upphandlare för övriga projekt inom exploateringskontoret, exempelvis Fokus Farsta, projekt i Järva, Ulvsunda, Hagsätra m.fl. Exploateringskontoret driver i dagsläget ca 350 aktiva projekt där du kommer att delta i upphandlingsenhetens uppdrag genom att vara motorn för att uppnå strategiska mål, utveckla och förtydliga avtalsförvaltningen, arbeta med utveckling och implementering av system, program, arbetssätt m.m.

  • Ha en nära dialog med både den egna verksamheten och exploateringskontorets leverantörer
  • Aktiv marknads- och omvärldsbevakning
  • Medverka och hålla i kontorets beställarskolor
  • Samverka över förvaltningsgränserna och med stadens bolag
  • Delta i de nätverk inom staden som rör upphandling
  • Delta i utvecklingen av kvalitetssystemet genom att utveckla rutiner, metoder och processer inom upphandling och avtalsförvaltning

Kvalifikationer
Du är gärna högskole- eller civilingenjör, civilekonom, jurist eller utbildad inom inköp och/eller upphandling. Erfarenhet från bygg- och anläggningsbranschen är meriterande liksom kunskap om bygg- och anläggningsbranschens standardavtal AB04, ABT06, AMA-systemet, LOU samt upphandlingsverktyget TendSign. Har du arbetat som byggprojektledare, upphandlare, inköpare eller i liknande roller från bygg- och anläggningsbranschen ses även det som meriterande.

Som upphandlare brinner du för att göra affärer och är lösningsorienterad i ditt sätt att arbeta. Vidare är du driven och strukturerad och trivs med att arbeta mot deadlines. God kommunikativ förmåga i både tal och skrift i svenska och personlig mognad ser vi som viktiga egenskaper då rollen ställer höga krav på din förmåga att samarbeta, skapa goda relationer och hantera kontrakt.

I rollen som upphandlare krävs ett flexibelt förhållningssätt, att kunna omprioritera arbetet i förhållande till att behoven och förutsättningarna kan förändras. Förmåga att planera och styra sitt arbete värderas högt.

Övrigt
Exploateringskontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat, med stor respekt för din kompetens. Tillsammans med dina kollegor deltar du i att leda stora som små infrastruktur- och stadsmiljöprojekt fram till färdig anläggning. Hos oss arbetar du med cirka 240 kollegor med ett stort engagemang och som brinner för att utveckla och bygga Stockholms stad.

Vi erbjuder dig en trygg arbetsplats med kollektivavtal och förmåner som tjänstepension, friskvårdsbidrag, friskvårdstimme, föräldraledighetstillägg och flexibel arbetstid. Kontoret ligger på Fleminggatan i centrala Stockholm, endast fem minuters promenad från Centralstationen. Våra lokaler är tillgängliga och användbara för personer med nedsatt rörelse- och orienteringsförmåga.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Stockholms stad är inne i ett expansivt skede och på exploateringskontoret har vi en viktig roll i att utveckla och bygga huvudstaden. Vi arbetar med många av Sveriges mest intressanta och uppmärksammade stadsutvecklingsprojekt. Exploateringskontoret är en av stadens förvaltningar och lyder under exploateringsnämnden. Vi ansvarar bland annat för utveckling och förvaltning av stadens mark, exploatering för bostäder och företagsområden och stadens investeringar i gator och parker i exploateringsprojekt. Vi är cirka 240 medarbetare.


Sista ansökningsdag
2018-05-20

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Ort
Stockholm

Kontakt
Karin Liljekvist,
08-50 88 76 14

Tomas Sköldulf
08-50 82 66 88