Fagersta kommun söker en upphandlare

Om arbetsplatsen

Välkommen till ett meningsfullt arbete och en arbetsplats där vi samarbetar för dem vi är till för utifrån kommunens gemensamma värdegrund; samarbete, trygghet, ansvar, respekt – STAR.

Hos oss har du möjlighet till bland annat friskvårdsbidrag och frikort till simhall, gym och utomhusbad.

Upphandling och service är en av tre avdelningar inom Kommunledningsförvaltningen. Avdelningen är kommunens och de kommunala förbundens expertorgan i upphandlingsprocessen, med uppgift att planera och genomföra samt stödja verksamheterna i upphandlingsfrågor.

Vi erbjuder ett stimulerade och meningsfullt arbete med utmanande arbetsuppgifter där Du får en central roll i kommunens och förbundens utveckling av det framtida upphandlingsarbetet. Du ges möjlighet att arbeta i en inspirerande kollegial arbetsmiljö med löpande kompetensutveckling inom relevanta områden.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du självständigt driver arbetet med att planera och genomföra upphandlingsprojekt i samverkan med verksamheten. Arbetet omfattar hela processen från förfrågningsunderlag till avtalsförvaltning. I arbetsuppgifterna ingår också att informera om aktuella avtal, ge råd och stöd till interna beställare, utbilda i upphandlingsregler samt att aktivt medverka i att utveckla kommunens upphandlingsarbete. Som upphandlare kommer du att arbeta brett med alla typer av avtalsområden.

I rollen ingår också att vara stöd, rådgivare och kvalitetsgranskare i upphandlingsjuridiska och avtalsrättsliga frågor. Arbetet innebär många kontakter med leverantörer, beställare och politiker.

Kvalifikationer

Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område som till exempel juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande kvalifikationer som arbetsgivaren bedömer likvärdiga för tjänsten. Du har kunskap om Lagen om offentlig upphandling samt övriga lagar och regelverk som styr offentlig upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet av entreprenadupphandlingar.

Du är analytisk, kommunikativ och har en väl utvecklad förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Som person är du drivande och engagerad och utför dina arbetsuppgifter självständigt. Samarbete är viktigt inom vår förvaltning och därför ser vi teamkänsla som en betydelsefull egenskap.

Serviceanda och integritet är viktiga egenskaper i såväl externa som interna kontakter.
Arbetet innebär kontakter såväl internt som externt, vilket kräver ett positivt och handlingsinriktat förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträdesdag: Enligt överenskommelse
Intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan komma tillsättas under ansökningstiden.

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2020-06-01
Referensnummer: C38708-2020-2

Kontaktperson

Övrigt

Fagersta ligger i norra Västmanland. Kommunen har en god utveckling och ekonomi, bland annat tack vare en omfattande samverkan med närliggande kommuner. Det geografiska läget är mycket bra med närhet till ett stort befolkningsområde. I kommunen är vi idag cirka 13 400 invånare.

Vi eftersträvar en god åldersspridning och ser positivt på sökande ur alla åldrar. Vi strävar även efter att vara en arbetsplats som speglar samhällets mångfald.

Vi har gjort våra val av annonskanaler och vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings-och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Generell information


Sista ansökningsdag
2020-06-01

Referensnummer
C38708-2020-2

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb