FMV söker avdelningschef inom Marknad och Inköp

Söker du nya utmaningar? Är du en målmedveten chef med erfarenhet av offentlig upphandling? Nu söker vi dig som vill hjälpa till att försvara Sverige genom att göra en av Sveriges ledande upphandlingsmyndigheter ännu bättre! 

Vad kan vi erbjuda dig?
FMV utvecklar och levererar teknik, tjänster och materiel till Försvarsmakten. Inte bara det som behövs för att försvara Sverige idag, utan också imorgon. Hos oss får du arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och här får du eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga och hos oss får du möjlighet att förena det professionella och privata.

Tjänsten är placerad på Marknad och Inköp, ett eget verksamhetsområde direkt under generaldirektören som leds av affärsdirektören för FMV. FMV med Marknad och inköp ska vara Sveriges ledande myndighet på upphandlingar och strategiskt inköp. Inom avdelningen, som är inriktad mot Ledningssystem bedrivs inköpsarbete i form av strategiskt inköp, upphandlingar och beställningar. Avdelningen deltar i det förutsättningsskapande arbetet i tidiga faser i försvarslogistikprocessen och det långsiktiga förändringsarbetet för att bygga ett nytt FMV. Avdelningen sammanhåller arbetet med styrning i kommersiella frågor genom kommersiell kompetens och framtagandet av styrande dokument, strategier, analyser och metodutveckling inom inköpsområdet. På avdelningen finns inköpsledare, strategiska inköpare och inköpare.

Tjänsten är placerad på Banérgatan 62, nära Gärdet i Stockholm

Ditt arbete som avdelningschef
Som avdelningschef leder du en grupp på ca 12 personer där du har personal- och arbetsmiljöansvar och utövar ett ledarskap baserat på förtroende och öppenhet. Du företräder myndigheten enligt FMV vision, mål och värdegrund och är dina medarbetares viktigaste kommunikationskanal. Som chef har du budgetansvar och säkerställer en tillförlitlig redovisning och rapportering, samt ansvarar för produktions- och resursledning. Du arbetar för att avdelningen framgångsrikt arbetar efter beslut och föreskrifter, samt är väl förtrogna med uppsatta mål, och tillsammans strävar ni efter att nå dem.

Du är en aktiv del av Marknad och Inköps ledningsgrupp där du tillsammans med övriga avdelningschefer, stabschef och affärsdirektören arbetar för att utveckla verksamheten. Ditt arbete sker i nära samarbete med övriga verksamhetsområden, staber och Försvarsmakten och det är självklart för dig att upprätthålla och utveckla ett gott samarbete med dessa.

Våra förväntningar på dig
Du har en akademisk examen med ekonomisk, juridisk, samhällsvetenskaplig- eller teknisk inriktning eller motsvarande kunskap förvärvad.

Du trivs i en ledande roll och har tidigare arbetat som chef under minst ett år där du haft resultat-, budget- och personalansvar. För att vara ett bra stöd till dina medarbetare har du tidigare arbetat inom offentlig förvaltning och erfarenhet av offentlig upphandling, antingen i en utförande eller arbetsledande roll. Du har kunskap inom regelverket för upphandling enligt LOU och LUFS och från en tidigare roll har du även erfarenhet av komplexa affärer.

Det är en fördel om du har erfarenhet av strategiskt inköp och kategoristyrning och hur detta kan tillämpas inom avdelningen. Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av materielförsörjning inom FMV, samt internationellt materielsamarbete och verksamhet. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska, i tal och skrift.

Som chef på FMV ansvarar du för att utveckla och utöva ett gott ledarskap enligt FMV:s ledarskapsprinciper; Föregå med gott exempel, Förtroende, Öppenhet och Resultat. Du har ett inspirerande och motiverande ledarskap och ger dina medarbetare stöd och förutsättningar i sitt arbete och utveckling. Du är tydlig med förväntningar och mål och utvecklar verksamheten genom samarbete, dialog och anpassningar. Vi lägger stor vikt vid att du som chef har en ekonomisk medvetenhet och därmed har stor förståelse för och tillämpar affärsmässiga principer med fokus på kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av extern leverantör.

Låter det intressant?

Du söker tjänsten via ”Sök jobbet” i denna annons med CV och betyg. Sista ansökningsdag 2019-06-16.

Fackliga företrädare är Thorwald Nilsson Saco-S, Ulrika Jonsson OFR/S/Försvarsförbundet, Gunnar Hansen OFR/O, Peter Z Andersson SEKO. Vid frågor ber vi dig kontakta Anja Clausin. Alla nås på telefon 08-782 40 00.

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag
2019-06-16

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb