Vill du vara med och skapa Sveriges ledande myndighet inom upphandling? Då vill vi att du söker dig till oss!

Avdelningen Inköp varor och tjänster och deras enheter bidrar genom sin verksamhet till att FMV uppfattas som Sveriges ledande myndighet på upphandlingar. Enheterna samlar kompetens kring olika leverantörsmarknader för att fokusera på kostnadsreduceringar och nytta för Försvarmakten och inom enheterna bedrivs strategiskt och operativt inköpsarbete i form av kategoristyrt inköp, upphandlingar och beställning på uppdrag av FM och FMV internt.

Enheterna deltar i det förutsättningsskapande arbetet i tidiga faser och har ett särskilt ansvar för att utveckla kunskap om och driva utveckling inom sin del av leverantörsmarknaden. Dina kollegor arbetar som Kategoriledare, Strategisk inköpare, Inköpare och Inköpssamordnare. Enheten IT varor och tjänster söker:

Strategisk inköpare, arbetsort Stockholm

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Du kommer vara en del av ett stort projekt som ska anskaffa flera nya IT-system. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att förena det professionella och det privata.

Ditt arbete som Strategiska inköpare
Som strategisk inköpare kommer du både driva upphandlingar självständigt inom ramen för den kommersiella rollen och stödja projektledaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar förfrågningsunderlag, genomför anbudsutvärdering och, i förekommande fall, förhandling samt följer upp ingångna leverantörsavtal.

Som strategisk inköpare förväntas du bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare och du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete och söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Våra förväntningar på dig
Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet än den egna. Den strategiska inköparrollen ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Du ska ha akademisk examen med inriktning på ekonomi, logistik, juridik, inköp, teknik eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt.

Du ska ha mycket goda kunskaper och erfarenheter av upphandling och upphandlingsregelverk, avtalsrätt, köprätt och offentlig rätt.

Du ska ha erfarenhet av att leda förhandlingar samt projektarbete/-ansvar.

Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word).

Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Du ska vara svensk medborgare och vara godkänd i en säkerhetsprövning.

Det är meritande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

  • Leverantörsutveckling och kundutveckling
  • Kategoristyrt inköp
  • Erfarenhet av upphandling gällande nyanskaffning av IT system

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom gruppen och på enheten. Som en del i urvalsarbetet kan vi komma att genomföra test med stöd av en extern leverantör. Du skall vara svensk medborgare och godkänd säkerhetsprövning är ett krav.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.
Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Sandra Hollås, Enhetschef på telefon 0705 311 288 alternativt Christina Holm på telefon 0705 311 452.
Våra fackliga företrädare är Thorwald Nilsson SACO-S, Johan Krusell Officersförbundet, Marie Strömberg Försvarsförbundet, Göran Stolpe SEKO.
Alla nås på telefon 08-782 4000 eller namn.efternamn@fmv.se

Sista ansökningsdag 2017-10-12

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. För att arbeta hos oss måste du vara svensk medborgare samt genomgå säkerhetsprövning. Vi tillämpar även provanställning. Läs mer på www.fmv.se