FMV söker upphandlare/strategiska inköpare

Vill du arbeta med offentlig upphandling inom flygområdet?

Vill du bidra till att utveckla ett starkt försvar för att göra världen och Sverige lite säkrare? Trivs du med stort eget ansvar, flexibilitet och möjligheter till utveckling? Inspireras du av att göra goda affärer och skapa värde för våra skattepengar?

Vad kan vi erbjuda dig?

Hos FMV får du möjlighet att arbeta med spännande upphandlingar och hantera kommersiella frågor under projektets hela livstid. FMV upphandlar bl.a. helikoptrar, flygplan och det som tillhör systemen. Många av våra affärer gör vi i en internationell miljö. Du får stort ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Du får trevliga och hjälpsamma arbetskamrater och du kommer att ha möjlighet att förena det professionella och det privata. Din arbetsplats blir centralt i Stockholm med goda kommunikationer. FMV tillämpar flextid, friskvårdspeng och träning på arbetstid.

Ditt arbete som upphandlare/strategisk inköpare

FMV inköpsarbete drivs i stor omfattning som projekt med flera olika kompetenser representerade. Som upphandlare/strategisk inköpare deltar du i ett eller flera projekt och bidrar med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandlingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar förfrågningsunderlag, genomför anbudsutvärdering och, i förekommande fall, förhandling samt följer upp ingångna leverantörsavtal.

Våra förväntningar på dig

Du är en drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Upphandlarrollen/strategiska inköparrollen ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också en vilja att hjälpa andra och leverera lösningar. Du förväntas bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare och du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas, både internt och med våra leverantörer. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete och söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

  • Du har en akademisk examen med inriktning på ekonomi, juridik, logistik eller teknik alternativt motsvarande kompetens som vi anser är likvärdig
  • Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande är:

  • Kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling, LOU alt LUFS
  • Kunskap och erfarenhet av inköp eller upphandling från privat verksamhet
  • Förhandlingsvana
  • Erfarenhet av projektarbete eller projektansvar

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna på avdelningen.

Vill du vara med?

Du söker tjänsten via Sök jobbet i denna annons som länkar till FMV:s hemsida med CV och personligt brev.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Jessica Johannesson, chef för avdelningen Marknad & Inköp Flygsystem. Våra fackligaföreträdare är Thorwald Nilsson SACO-S, Gunnar Hansen OFR/O, Ulrika Jonsson OFR/S, Peter Z Andersson SEKO. Alla nås på telefon 08-782 40 00.

Sista ansökningsdag är 2019-12-29.

Varmt välkommen med din ansökan!

FMV hjälper till att försvara Sverige. Vi levererar materiel och tjänster till Sveriges försvar och att arbeta här är att utföra ett viktigt samhällsuppdrag. Vi finns över hela landet och erbjuder trygga anställningar, eget ansvar och stora möjligheter till kompetensutveckling. Vid FMV tillämpas krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning av personal i enlighet med Säkerhetsskyddslagen. FMV krigsplacerar anställda utifrån totalförsvarets behov. Vi tillämpar även provanställning.
Läs mer på www.fmv.se

Vi har redan gjort vårt mediaval, därför undanber vi oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.


Sista ansökningsdag
2019-12-29

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb