Folksam söker bolagsjurist med kunskap och erfarenhet av offentlig upphandling

Vi söker en senior jurist med erfarenhet av offentlig upphandling och med ett starkt intresse för att bidra till kund- och affärsnytta. Du ska ha stor vana av att delta i alla skeden av en upphandling. Om du är intresserad av att aktivt delta på strategisk och operativ nivå i upphandlingsfrågor kan det här vara något för dig.

Det här gör du som bolagsjurist på Folksam
Du kommer att tillhöra Bolagsjuridik som ingår i den centrala koncernjuristfunktionen inom Koncernstaben i Folksam. I din roll har du ett nära samarbete med upphandlingsenhet och affärsansvariga inom KPA Pension.

Bolagsjuridik bistår verksamheten inom Folksam, som KPA Pension är en del av, med stöd i bolagsrättsliga, näringsrättsliga och avtalsrättsliga frågor. I Folksam finns såväl sakförsäkring som livförsäkring, vilket gör att vi har en bred variation av frågeställningar. Idag arbetar 13 personer på Bolagsjuridik, varav många är seniora jurister. Bolagsjuridik präglas av ett mycket gott samarbetsklimat och en trevlig stämning.

KPA Pension är ledande inom tjänstepensionsområdet för kommun- och regionsektorn och tillhandahåller bland annat pensionsadministrativa tjänster till arbetsgivarna och tjänstepensioner till anställda inom denna sektor. Upphandlingsenhetens uppdrag är att utveckla och stärka KPA Pensions erbjudande till arbetsgivare och individer inom kommun- och regionsektorn genom att utveckla såväl arbetsformer som metoder för att lämna attraktiva anbud som svar på kundernas anbudsförfrågningar.

Du upprättar och granskar avtal för KPA Pension i samband med upphandlingar. I arbetet ingår också bevakning av nyheter och rättsutveckling inom det offentliga upphandlingsområdet. Du upprättar även samarbetsavtal och konsultavtal.

I arbetet kan därutöver ingå bland annat löpande rådgivning i samband med tolkning och tillämpning av andra lagregler och avtal.

Är du den vi söker? 
Vi söker dig som har en jur.kand. eller juristexamen och som har minst fem års erfarenhet av arbete med framför allt offentlig upphandling. Det är meriterande om du har erfarenhet från försäkringsföretag eller annat företag inom finansbranschen.

För att trivas i rollen bör du vara självgående, ha god samarbetsförmåga, vara serviceinriktad, kvalitetsmedveten, kunna se och möta affärsmässiga behov samt ha en god analytisk förmåga.

Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag
Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetarnas utveckling och har bra anställningsförmåner. För att främja samarbete, kreativitet och lärande jobbar vi aktivitetsbaserat. På folksam.se/jobb-och-karriar kan du läsa mer och se filmer om hur det är att jobba på Folksam.

Så söker du jobbet 
Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, men senast 27 augusti 2019. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta chef för bolagsjuridik, Anders Andersson, 0708- 31 65 54.

Fackliga representanter: Forena Anneli Ersson 070-831 69 22, Akademikerföreningen Ann-Louise Andersson 070-831 61 44 och Handels Mikael Carlsson 070-831 51 32.

Om oss
Folksamgruppen erbjuder försäkringar och långsiktigt sparande som skapar trygghet i livets alla skeden. Vi är cirka 4 000 medarbetare och vår vision är att våra kunder ska känna sig trygga i en hållbar värld. Vi engagerar oss i det våra kunder bryr sig om och är måna om att de är rätt försäkrade.


Sista ansökningsdag
27 augusti 2019

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.