Försvarsmakten söker avdelningschef inköpsenheten

Är du en erfaren chef med kunskap inom inköpsverksamhet? Vi söker en chef till avdelningen för Verksamhetsnära varor & tjänster då den nuvarande avdelningschefen går i pension.

Om enheten
Inköpsenheten ingår i förbandet Försvarsmaktens HR-centrum. Enheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fem avdelningar. Vi är Försvarsmaktens specialister inom inköp och bedriver strategsikt inköp genom kategoristyrning.

Förutom spännande arbetsuppgifter och har vi andra fina förmåner inom Försvarsmakten, en mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid.

Dina uppgifter som avdelningschef
Som avdelningschef för Verksamhetsnära varor & tjänster har du personalansvar för drygt 25 medarbetare inklusive tre kategoriledare som rapporterar till dig. Som avdelningschef ingår du i ledningsgruppen och du rapporterar direkt till enhetschefen. I rollen ingår både ett personal-och verksamhetsansvar med fokus på att leda, utvecklar och följer upp verksamheten, med fokus på Inköp, upphandlingar och kategoristyrning. I arbetsuppgifterna ingår att:

  • Säkerställa att gällande lagar, instruktioner och övriga föreskrifter följs
  • Säkerställa att uppgifter och mål som framgår av inköpsenhetens verksamhetsplan uppnås
  • Skapa förutsättningar för att avdelningen att hantera dessa uppgifter inom inköp, upphandlingar och kategoristyrning

Du har en bred kontaktyta som består av kollegor inom enheten och representanter från Försvarsmaktens Högkvarter. Du kommer även ha kontakt med uppdragsgivare och övriga ledningsfunktioner inom förbandet. Som avdelningschef är det viktigt att du upprätthåller ett gott ledarskap i enlighet med Försvarsmaktens värdegrund.

Kvalifikationer

  • Akademisk examen eller motsvarande relevant kompetens
  • Några års erfarenhet i en roll som chef med personalansvar i en större organisation
  • Erfarenhet av inköp-och upphandlingsverksamhet
  • Goda kunskaper i MS Office (Power Point, Excel, Word)
  • Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skift

Meriterande

  • Erfarenhet av inköp enligt kategoristyrningsmetoden
  • Goda kunskaper i engelska i såväl tal som skift

Personliga egenskaper
För att lyckas krävs det att du har ett helhetsperspektiv i både operativa och strategiska frågor och kan på ett problemlösande förhållningssätt analysera de uppgifter du står inför. Du är även tydlig i ditt ledarskap och har förmågan att komma till snabba och genomtänka beslut. Du har förmågan att förstå specialistområden inom inköpsverksamhet och främjar samarbete inom enheten genom att skapa goda relationer och säkerställa kvalitet genom god struktur. Vidare innehar du en hög grad av stabititet, integritet och personlig mognad. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

För upplysning om befattningen kontakta
Enhetschef, Ingela Kostet, mobil 073 329 42 00, mail: ingela.kostet@mil.se.

För information om rekryteringsprocessen, kontakta
HR Specialist, Ellinor Bergroth, 0729-84 11 16, mail: ellinor.bergroth@mil.se.

Fackliga kontaktpersoner
SACO – Camilla Robertsson nås via Försvarsmaktens växel 0505-45 10 00
SEKO – Lise-Lotte Larsson  nås via Försvarsmaktens växel 0505-45 10 00
OFRS – Freddy Tullgren nås via 08-402 40 00
OFRO – Therese Lund nås via Försvarsmaktens växel 0505-45 10 00

Övrigt
Tillträde snarast enligt överenskommelse. Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattning är placerad på Försvarsmaktens HR Centrum i Stockholm.
Resor i arbetet förekommer ca två dagar i månaden.

Välkommen med din ansökan senast 2020-05-17.
Din ansökan skall innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet
Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.


Sista ansökningsdag
2020-05-17

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb