Försvarsmakten söker strategiska inköpare

Försvarsmakten – VI försvarar Sverige, landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer! Vill du bli en del av Försvarsmakten ”så att livet kan fortsätta som vanligt”?

Inköpsenheten
Inköpsenheten ansvarar för att sammanhålla och genomföra Försvarsmaktens inköp. I uppdraget ingår även ansvaret för leverantörskontakter från marknadsdialog till förvaltning och uppföljning. Vi består av ca 100 medarbetare fördelade på fyra avdelningar.

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter och utveckla dig inom området inköp. Du får även möjlighet att arbeta i en dynamisk och spännande arbetsmiljö med fokus på affärsmässighet. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att jobba i team. Våra medarbetare är viktiga för oss och hos oss kommer du ha möjlighet att tillhöra ett team som är prestigelösa och hjälpsamma.

Arbetsuppgifter
Som strategisk inköpare kommer du att självständigt driva upphandlingar. Inom ramen för den kommersiella rollen kommer du även att stödja uppdragsgivaren med kommersiell kompetens i samband med planering, genomförande, uppföljning och avslut av upphandingar. Du medverkar i framtagandet av kommersiella strategier, utarbetar anbudsinfordran, genomför anbudsutvärderingar och eventuella förhandlingar samt följer upp leverantörsavtal.

Som strategisk inköpare förväntas du även bygga affärsrelationer med leverantörer och uppdragsgivare. Du ansvarar för att affärsmässigheten omhändertas i alla kund- och leverantörskontakter. Du ska ha förmåga att självständigt bedriva upphandlingsarbete samt söka de svar och samarbeten som krävs för att lösa uppgiften.

Kvalifikationer

  • Du ska ha akademisk examen med inriktning på juridik, ekonomi, logistik, inköp, teknik eller yrkesutbildning med kommersiell inriktning kombinerat med arbetslivserfarenhet alternativt relevant kunskap och erfarenhet förvärvad på annat sätt
  • Du ska ha god erfarenhet av upphandlingar baserade på Lagen om offentlig upphandling (LOU) eller Lagen om upphandling på försvars- och säkerhetsområdet (LUFS) samt kunskaper inom avtalsrätt och köprätt
  • Du ska ha goda kunskaper i MS Office (Powerpoint, Excel, Word)
  • Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och på engelska

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har någon eller några av dessa erfarenheter:

  • Juristexamen
  • Kategoristyrt inköp
  • Leverantörsutveckling och kundutveckling
  • Projektarbete eller projektansvar

Personliga egenskaper
Du är en serviceinriktad och drivande person med gott omdöme som tycker om att arbeta i team. Du kan analysera, planera och strukturera ditt arbete. Det krävs att du är resultatinriktad, uthållig och klarar av att arbeta med flera uppgifter samtidigt under tidspress samt tar ansvar för en större helhet. Rollen som strategisk inköpare ställer krav på självständighet och integritet men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till resultat.

Som person är du stabil, flexibel, energisk, lojal och har lätt att komma överens. Det är särskilt viktigt att ha kundfokus och vara serviceinriktad men det krävs också vilja att hjälpa andra och leverera lösningar som leder till goda affärer.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper samt att du kompletterar de andra personerna inom enheten och på avdelningen.

Övrigt
Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning. Befattningen är placerad i Stockholm.Tillträde snarast enligt överenskommelse. Arbetsprov kommer att användas i urvalsprocessen.

Låter det intressant?
Du söker tjänsten via Försvarsmaktens hemsida genom att skicka in din ansökan med CV, personligt brev och betyg.  Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Ingela Kostet, Avdelningschef Verksamhetsnära varor och tjänster, telefon: 073-329 4200 eller Christina Holm, Avdelningschef IT, telefon 070-531 1452.

Fackliga representanter nås via växeln: 0505 – 45 10 00
SEKO Lise-Lotte Larsson
SACO Camilla Robertsson
OFR/S Pia Almström
OFR/O Therese Lund

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmakten HR Centrum är en service- och supportfunktion som har ansvar över Försvarsmaktens gemensamma förvaltning och stödverksamhet inom service, administration och HR. Vi är cirka 680 medarbetare med verksamhet i 26 orter runt om i landet.

Varje dag och varje timme gör Försvarsmaktens medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Plats: Stockholm, Stockholms län, Sverige
Förband: Försvarsmaktens HR – centrum – FM HRC
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
* Ingen militär utbildning krävs

Varmt välkommen med din ansökan senast 2019-09-08!


Sista ansökningsdag
2019-09-08

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *