Fortifikationsverket söker Upphandlare byggentreprenad

Eskilstuna

Ref: 3718/2016

Fortifikationsverket är en av Sveriges största fastighetsägare. Vi arbetar med avancerad teknologi i samhällsviktiga byggnader och bergrum, på flygfält och marinbaser. Vi har regeringens uppdrag att se till att Försvarssektorn har väl fungerande anläggningar, mark och lokaler för sin verksamhet och vi är en viktig del av landets krisberedskap.

Vi erbjuder
Hos oss finner du en kultur som präglas av affärsmässighet, professionalism, delaktighet och respekt. Här får du mycket goda möjligheter till kompetensutveckling. Vi jobbar också för att medarbetare hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Nu söker vi upphandlare för byggentreprenader till upphandlingsenheten i Eskilstuna som vill jobba på Sveriges mest spännande arbetsplats och samtidigt bidra till ett robust samhälle och en säkrare värld.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du kommer som upphandlare få möjlighet att arbeta i hela inköpsprocessen, från tidiga skeden till uppföljning. Du kommer att driva dina egna upphandlingsprocesser, från behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande av avtal. Du kommer även arbeta med leverantörsutveckling. I rollen ingår att förvalta ingångna avtal samt medverka i utvecklingsarbete och utbildningsinsatser inom verket. I rollen ingår även att vara ett stöd till organisationen i upphandlingsfrågor, upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag, genomföra upphandlingar, medverka vid förhandlingar och utforma kontraktshandlingar. Vidare kommer du att följa upp att kostnads- och kvalitetsmål uppnås och att processen följer upphandlingsregelverket.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning inom byggnadsteknik eller annan utbildning med ingenjörsinriktning som vi bedömer likvärdig. Du har kunskap inom avtalsrätt, entreprenadrätt, LOU, LUF, AF, AMA AB04 ABT 06 och ABK 09. Vidare har du mycket goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift.

Meriterande kvalifikationer
Det är meriterande med erfarenhet av byggprojekt eller entreprenadupphandlingar som arbetsledare eller projektledare. Det är även meriterande om du tidigare har erfarenhet som affärsansvarig/kontraktsansvarig samt kunskap om hur en affär kommer till, med allt från handlingar till ett färdigt kontrakt.

Personliga egenskaper
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du kreativ, flexibel och nytänkande. Du är strukturerad och drivande i ditt arbete. Vidare har du ett professionellt förhållningssätt och har förmåga att skapa varaktiga relationer och förtroendefulla samarbeten. I rollen är det viktigt att du har god kommunikativ- och analytisk förmåga.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning. Svenskt medborgarskap är ett villkor, eftersom anställningar vid Fortifikationsverket är säkerhetsklassade. Det innebär att säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras i enlighet med bestämmelser i säkerhetsskyddslagen.

Kontaktpersoner
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta inköpschef Jonas Arvidsson tfn 010-44 44 676 eller HR-specialist Elin Karlsson tfn 010-44 44 845.

Till säljare av annonserings- och rekryteringstjänster
Fortifikationsverket gör aktiva val när det gäller var vi vill exponera våra platsannonser och vilket stöd vi vill ha i rekryteringen. Vi kommer inte att köpa tjänster eller annonsplats för en pågående rekrytering och ber er därför att inte kontakta oss med sådana erbjudanden.

Fackliga representanter
Eric Bergman, Ledarna
Tommy Eriksson, SEKO
Per Alexis, SACO
Samtliga representanter nås via vår växel, tfn 010-44 44 000.

Ansökan
Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 2016-10-23. Vid ansökan kommer dina personuppgifter behandlas enligt personuppgiftslagen. Genom din ansökan samtycker du till behandlingen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *