Enhetschef inköp- och upphandling

Arbetsbeskrivning

Är du intresserad av att vara med och etablera en helt ny och högt prioriterad inköpsorganisation i en av Sveriges största kommuner? Har du erfarenhet av offentliga inköp och att leda en organisation i förändring? Då är du kanske vår nya inköpschef.

Hos oss får du en viktig roll i en växande kommun där du, tillsammans med vår nya inköpsorganisation och vårt näringslivsutvecklingsarbete, siktar mot att göra goda affärer!

Som enhetschef för inköp- och upphandling ska du leda och utveckla en ny enhet i nära samarbete med Näringslivsdirektören och andra berörda parter inom kommunkoncernen.
I rollen har du det övergripande ansvaret för upphandlingsprocessen, avtalsförvaltning och avtalsuppföljning samt det fortsatta införandet av e-handel. Du säkerställer att inköp och upphandlingar genomförs enligt gällande riktlinjer, regler och lagar samt med ett gemensamt tillvägagångssätt. Du har budget- och verksamhetsansvar för enheten samt är chef för enhetens medarbetare.

I uppdraget är du stödjande och rådgivande gällande inköpsfrågor och du samverkar både internt och externt. Vidare så förvaltar och utvecklar du strategier och processer samt skapar effektiviseringar i inköp- och upphandlingsprocessen. Du motiverar och utvecklar dina medarbetare och verksamheten samt bidrar aktivt i ledningsgruppen. Du rapporterar till Näringslivsdirektören.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har högskole- eller universitetsutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har erfarenhet av inköps/upphandlingsarbete och insatt i LOU och annan relevant lagstiftning. Du har kunskap och erfarenhet av offentlighetsprincipen och kommunala lagar och erfarenhet som chef/ledare. Det är meriterande om du har erfarenhet av att leda och utveckla organisationer i förändring samt har erfarenhet av e-handel.

Du planerar och organiserar arbetet samt sätter mål utifrån verksamhetens behov. Du leder, fördelar och följer upp arbetet och skapar goda relationer, både intern och externt. Du samarbetar väl med personer i olika sammanhang och initierar, anpassar och styr upp förändrings- och utvecklingsinsatser samt söker nya perspektiv och idéer för att stimulera innovation och förändring. Du förmedlar både egna och andras idéer om hur organisationen kan utvecklas. Du utrycker dig väl på svenska i både tal och skrift och har goda IT-kunskaper.

Kvalitet, bemötande och samarbete är de viktigaste framgångsfaktorerna i vår gemensamma värdegrund. För dig är det självklart att utgå från den i mötet med näringsliv, invånare, medarbetare och politiker.

Vi erbjuder dig

Vi erbjuder en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter där just du ges möjlighet att göra skillnad
för Gävleborna, idag och imorgon.​

Ditt välmående är viktigt för oss – alla medarbetare som är anställda mer än tre månader har möjlighet
att få 1 500 kronor per år i ersättning för friskvård och motion.
Hos oss kan du känna dig trygg – som anställd i Gävle kommun omfattas du av flera olika försäkringar
via våra kollektivavtal. Till exempel ingår sjukförsäkring och arbetsskadeförsäkring. Tjänstepensionen
är en kollektivavtalad pension som betalas av Gävle kommun som din arbetsgivare.
Vi vill att du har ett hållbart arbetsliv – som anställd i Gävle kommun har du generösa semestervillkor. Som nyanställd
har du dessutom rätt till betald semester redan under ditt första anställningsår.
Din utveckling är viktig för oss – som anställd i Gävle kommun kan du ha ett kompetenskonto – till
din egen kompetensutveckling kan du avsätta del av lönen så sätter arbetsgivaren av lika stor del.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 1

Ansökan

Ansök senast: 2020-04-21
Referensnummer: C37138

Kontaktperson

Mattias Durnik
Näringslivsdirektör
Telefon: 026-17 80 18

Fackliga företrädare

Lena Arnberg
Vision
Telefon: 026-17 80 05

Ann-Sofi Johansson Nyberg
Akavia
Telefon: 026-17 95 43

Om arbetsplatsen

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 7 500 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss!

Inom Styrning och stöd Gävle befinner du dig i händelsernas centrum. Våra knappt 300 medarbetare jobbar med saker som är gemensamma för alla inom Gävle kommun. Vi ser helheten, samordnar arbetet mellan sektorerna och ansvarar för den strategiska utvecklingen på övergripande nivå. Hos oss jobbar du nära politikerna och vet ofta först vad som är på gång. Tillsammans gör vi Gävle hållbart och utvecklande!

Inköp och upphandlingsenheten är en ny enhet inom näringslivsavdelningen på Styrning & stöd från och med årsskiftet 2019/2020. Näringslivsavdelningen består idag av tre enheter och 25 medarbetare.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb och inte via e-post eller pappersformat.

Gävle kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du därför utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Ansök senast
2020-04-21

Referensnummer
C37138

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb