Generaldirektörens stab söker en förvaltningsjurist

Generaldirektörens stab ger stöd till generaldirektören i styrningen av myndigheten. Staben ansvarar bland annat för planering, utveckling och uppföljning av verksamheten. Staben ger därutöver förvaltnings-, upphandlings- och avtalsjuridiskt stöd till myndigheten samt juridiskt stöd i frågor rörande statsstöd. Chefsjuristen är placerad i generaldirektörens stab.

Dina arbetsuppgifter
Du ger internt stöd till myndighetens avdelningar i förvaltningsrätt och civilrätt inklusive avtalsrätt och upphandlingsrätt. I arbetsuppgifterna ingår att utföra olika rättsutredningar och att ge råd och stöd i olika rättsliga frågor. Du kommer också att driva och medverka i projekt samt medverka i och hålla interna utbildningar.

Aktuella utmaningar inom området är bland annat hantering av personuppgifter, informationssäkerhet samt utveckling av e-förvaltning inklusive digitalisering av miljöinformation. Andra rättsliga frågor i fokus är tillämpning av statsstödsreglerna samt juridiska frågeställningar kring hantering av myndighetens anslag och kvalitetssäkring av avtal och överenskommelser.

Din kompetens
Vi söker dig som har juristexamen. Du ska också ha gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom området.

Vi söker dig som är ansvarstagande, analytisk, noggrann och serviceinriktad. Vi förutsätter att du har ett gott omdöme, en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan prioritera, har lätt för att samarbeta och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tar egna initiativ och har förmåga att självständigt driva arbetet framåt.

Erfarenhet av juridiskt arbete vid statlig myndighet är särskilt meriterande. Det också meriterande att ha arbetat med frågor rörande offentlighet och sekretess, hantering av personuppgifter, statsstöd och upphandling. Även erfarenhet av projektledning är meriterande.

Om anställningen
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 11 mars 2018.

Kontakt
Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Anna Dixelius, chefsjurist
Kristina Larsson, facklig representant, ST
Andrea Mesko Petersson , facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket
Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald och ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *