Dina arbetsuppgifter

Du ger internt stöd till myndighetens avdelningar i förvaltningsrätt och civilrätt inklusive avtalsrätt och upphandlingsrätt. I arbetsuppgifterna ingår att utföra olika rättsutredningar och att ge råd och stöd i olika rättsliga frågor. Du kommer också att driva och medverka i projekt samt medverka i och hålla interna utbildningar.

Aktuella utmaningar inom området är bland annat införandet av dataskyddsförordningen, digitalisering av miljöinformation, utkontraktering av verksamhet och utveckling av e-förvaltning. Andra rättsliga frågor i fokus är tillämpningen av statsstödsreglerna samt juridiska frågeställningar kring hantering av myndighetens anslag och kvalitetssäkring av avtal och överenskommelser.

Din kompetens

Vi söker dig som har juristexamen. Du ska också ha gedigen erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom området.

Vi söker dig som är ansvarstagande, noggrann och serviceinriktad. Vi förutsätter att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan prioritera, har lätt för att samarbeta och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Du tar egna initiativ och har förmåga att självständigt driva arbetet framåt.

Erfarenhet av juridiskt arbete vid statlig myndighet är särskilt meriterande. Det också meriterande att ha arbetat med frågor rörande offentlighet och sekretess, hantering av personuppgifter, statsstöd och upphandling.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Vi tillämpar sex månaders provanställning och individuell lönesättning.

Självklart delar du vår värdegrund lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 15 oktober 2017.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta nedan personer via växeln, tel.nr. 010-698 10 00.

Anna Dixelius, chefsjurist

Kristina Larsson, facklig representant, ST

Karl von Bothmer, facklig representant, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald och ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Naturvårdsverket tillämpar kompetenbaserad rekrytering som syftar till att identifiera varje persons kompetens utifrån vad som är efterfrågat i aktuell anställning och därmed motverka diskriminering.

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss eller hitta fler lediga jobb? Se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.