<

Göteborgs Stad söker en kategoriledare till sin nya avdelning för inköpsstrategi

Om arbetsplatsen

Vi vill skapa Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos Göteborgs Stad inköp och upphandling är vi cirka 70 kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och verkar i Göteborg. Förvaltningen har sin placering i centra Göteborg och har som främsta uppdrag att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda medarbetarna i deras inköpsuppdrag. Med en professionell inköpsorganisation och samlad kraft ska vi forma stadens hållbara avtryck och morgondagens Göteborg.

Arbetsuppgifter

Förvaltningen för Inköp och upphandling har ett uppdrag att införa en gemensam inköpsprocess i Göteborgs stad. Den Inköpsstrategiska avdelningen på förvaltningen för Inköp och Upphandling har uppdraget att införa ett Kategoristyrt arbetssätt och etablera en funktion för inköpsanalys inom ramen för den gemensamma inköpsprocessen. Genom den gemensamma inköpsprocessen ska vi möjliggöra hållbar utveckling, innovation, tillväxt och en god service. En professionell inköpsverksamhet bidrar till att utveckla Göteborgs Stad!

Till vår nyinrättade avdelning för inköpsstrategi söker vi nu en kategoriledare. Som kategoriledare leder du tvärfunktionella kategoriteam och ansvarar för att sätta upp mål, följa upp och rapportera resultat och driva processer framåt. Du kommer att arbeta med analyser, ta fram strategier, benchmarking och facilitering för valda kategorier. Utmaningen består i att realisera de inköpsmål som kommer att kopplas till respektive kategori. Då arbetssättet är tvärfunktionellt krävs god samverkan med intressenter i Göteborgs Stads förvaltningar och bolag. Du stöttar och coachar verksamheten i kategoristyrningsmetodik och arbetar aktivt med förändringsledning.

Den inköpsstrategiska avdelningen är under utveckling och består av avdelningschef Åsa Bergman och en senior inköpsanalytiker. Åsa är en driven och coachande ledare med lång erfarenhet av strategiskt inköpsarbete.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har erfarenhet av kategoristyrt inköp och som även kan bidrag till utveckling av arbetssätt.

Du har fallenhet för att presentera information och idéer, såväl muntligt som skriftligt och har god förmåga att förklara det du vill för olika målgrupper och ur olika perspektiv.

Du tar initiativ och ansvar för att arbetet går framåt, gillar ordning och reda samt värdesätter att arbeta med andra människor för att nå gemensam framgång. Du leder och samordnar gruppen och blir en referenspunkt för andra. Skapar engagemang och delaktighet.

Du har en akademisk examen inom ekonomi, inköp & logistik eller annan för rollen relevant akademisk utbildning. Du har minst 5 års erfarenhet inom inköp & upphandling, varav minst 2 års erfarenhet av kategoriledning eller av process- och projektledning av större karaktär. Vi lägger stor vikt på personlig lämplighet. Erfarenhet av offentlig upphandling är meriterande men inget krav.

Att du har goda kunskaper i Excel och Power Point ser vi som en självklarhet och att du har en generell god systemvana.

Vårt arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan redan idag!

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse.

Ansökan

Ansök senast: 2019-01-06
Referensnummer: A834151

Välkommen att göra en digital ansökan via ”Sök jobbet” i denna annons.

Kontaktpersoner

Åsa Bergman, Avdelningschef – Inköpsstrategisk avdelning
031-366 37 99
asa.bergman@ink.goteborg.se

Ida Angelholm Bankel, HR-specialist
ida.angelholm.bankel@ink.goteborg.se

Övrigt

Vårt erbjudande
Göteborg växer och våra ambitioner om en hållbar och jämlik stad är höga. På förvaltningen Inköp och upphandling gör du ett meningsfullt arbete som påverkar och gör skillnad för många. Hos oss får du, förutom kunniga och härliga kollegor, förmåner såsom friskvårdsbidrag, massage, frukt, kollektivtrafikkort, cykelersättning och spontana fredagsquiz.


Ansök senast
2019-01-06

Referensnummer
A834151

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.