Göteborgs Stad söker Senior Inköpsanalytiker

Om arbetsplatsen

Vi vill skapa Sveriges bästa offentliga inköpsorganisation. Hos Göteborgs Stad inköp och upphandling är vi cirka 70 kollegor som tillsammans varje dag gör skillnad för dem som bor, lever och verkar i Göteborg. Förvaltningen har sin placering i centra Göteborg och har som främsta uppdrag att leda, driva och utveckla Göteborgs Stads inköpsverksamhet och vägleda medarbetarna i deras inköpsuppdrag. Med en professionell inköpsorganisation och samlad kraft ska vi forma stadens hållbara avtryck och morgondagens Göteborg.

Arbetsuppgifter

Förvaltningen för Inköp och upphandling har ett uppdrag att införa en gemensam inköpsprocess i Göteborgs stad. Arbetet inleds med att förvaltningen inrättar en funktion för inköpsanalys samt påbörjar ett införande av ett kategoribaserat arbetssätt. Genom den gemensamma inköpsprocessen ska vi möjliggöra hållbar utveckling, innovation, tillväxt och en god service. En professionell inköpsverksamhet bidrar till att utveckla Göteborgs Stad!

Till vår nyinrättade avdelning för inköpsstrategi söker vi nu en senior inköpsanalytiker som skall bli förvaltningens expert inom Inköpsanalys.

Som senior inköpsanalytiker ansvara du för att implementera Göteborgs Stads nya verktyg/tjänst för inköpsanalys -spendanalys. Du kommer att arbeta med utvecklingen av vår inköpsrapportering från stadens förvaltningar och bolag, genomföra spendanalyser och utarbeta andra analyser för att supportera ett kategoristyrt arbetssätt. Du bistår med din expertkunskap inom inköpsanalysområdet arbetet med att utveckla vår gemensamma inköpsprocess och säkerställer att beslut baseras på fakta. Detta innebär att du kommer att vara en nyckelperson i utvecklingen av vår strategiska inköpsverksamhet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som tycker om och är duktig på att bearbeta och analysera siffror och stora datamängder. Du har en god förmåga att se och förstå helheten, och du kan samtidigt fokusera på detaljerna. Du är innovativ och nyfiken i ditt sätt att jobba kring utveckling.

Då du kommer ha flera olika kontaktytor inom Göteborgs Stad behöver du vara en driven och engagerad person med god förmåga att interagera och kommunicera med andra människor. Du gillar ordning och reda samt värdesätter att arbeta med andra människor för att nå gemensam framgång.

Du har en akademisk examen inom ekonomi, IT eller inköp & logistik eller annan för rollen relevant utbildning. Du har flera års arbetslivserfarenhet exempelvis från inköp, ekonomistyrning, statistik, Business Intelligence eller i en controllerroll.

Du har mycket goda kunskaper i Excel och Power Point och har en generell systemvana. Gärna av faktura och ekonomisystem som tex Agresso och Visma Proceedo.

Vi ser gärna erfarenhet av implementering av BI system. Erfarenhet av projektledning är också en styrka men inget krav.

Erfarenhet krävs.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Ansök senast: 2018-09-18
Referensnummer: A810171

Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan Sök Jobbet-knappen i denna annons.

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen: 1

Kontaktperson

Åsa Bergman
Avdelningschef, Inköpsstrategisk avdelning
031-366 37 99

Fackliga företrädare

Cecilia Wannebo, Vision
031-366 37 67

Maja Ohlsson, SACO
031-366 37 96

Övrigt

Vårt erbjudande
Göteborg växer och våra ambitioner om en hållbar och jämlik stad är höga. På förvaltningen Inköp och upphandling gör du ett meningsfullt arbete som påverkar och gör skillnad för många. Hos oss får du, förutom kunniga och härliga kollegor, förmåner såsom friskvårdsbidrag, massage, frukt, kollektivtrafikkort, cykelersättning och spontana fredagsquiz.

Vårt arbete med urval och intervjuer kan komma att påbörjas redan före sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan redan idag!


Ansök senast
2018-09-18

Referensnummer
A810171