Göteborgs stad söker Upphandlare

Vi söker en kompetent och kreativ upphandlare!

Du kommer att tillhöra en av de tre enheterna inom Upphandlingsavdelningen. Den enhet som du kommer att arbeta inom upphandlar till största delen bygg- och fastighetsrelaterade varor och tjänster. Du samarbetar i din roll med förvaltningens andra avdelningar och funktioner, till exempel upphandlingsjurister, hållbarhetsspecialister, avtalscontrollers och kundansvariga. I ditt arbete har du en stor möjlighet att utbyta kunskap och erfarenhet med kollegor i förvaltningen däribland cirka 30 upphandlare.

Du ansvarar för att planera och genomföra upphandlingar, i huvudsak av ramavtal. Detta gör du utifrån strategier, policys, politiska mål och gällande lagstiftning. I rollen fungerar du som projektledare för upphandlingar där kompetens internt från förvaltningen och externt från stadens verksamheter medverkar. Du är även delaktig vid uppföljningar av ramavtalsområden. Utöver att genomföra ramavtalsupphandlingar, kan det även bli aktuellt att genomföra konsultuppdrag åt beställare i Göteborgs Stad.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom ekonomi, juridik, teknik eller annan relevant utbildning på eftergymnasial nivå. Du har erfarenhet av att självständigt genomföra ramavtalsupphandlingar såväl som objektsupphandlingar. Kunskap och erfarenhet av projektledning är meriterande, samt även erfarenhet av kvalificerad handläggning och vana att självständigt driva ärenden framåt och att leverera enligt tidplan. Det är en förutsättning att du uttrycker dig väl i tal och skrift i det svenska språket. Erfarenhet av att ha upphandlat inom bygg-fastighetsomsorgsområdet är meriterande.

I rollen som projektledare är din förmåga att planera, leda, samarbeta och kommunicera viktiga egenskaper. Du trivs när du får arbeta med flera parallella projekt och tilltalas av möjligheten att göra skillnad. Vidare har du integritet, god analytisk förmåga, är ansvarstagande och förtroendeingivande. Du är lyhörd med ett professionellt förhållningssätt och är mål-, kvalitets- och serviceinriktad. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Göteborgs Stad Inköp och Upphandling är en nytänkande och professionell organisation och som upphandlare i offentlig sektor har du stor möjlighet att påverka och göra skillnad för många. Vi söker dig med driv att arbeta affärsmässigt och med fokus på hållbarhet och innovativa lösningar.

Övrig information

Ansökan ska innehålla en presentation av den sökande i ett personligt brev och ett komplett CV. Annan dokumentation som kan bli aktuell att visa upp kommer att begäras i samband med eventuell kallelse till intervju.

Under ansökningstiden kan det vara begränsad möjlighet för oss att svara på eventuella frågor. Maila gärna din fråga till någon av kontaktpersonerna: fornamn.efternamn@ink.goteborg.se


Sista ansökningsdatum
2018-08-12

Anställningsvillkor

Omfattning
Heltid
Antal tjänster
1
Anställningsform
Tillsvidareanställning
Tillträde
Enligt överenskommelse

Kontaktpersoner

Anders Kvist
Avdelningschef upphandling
Telefon: 031-366 37 05
Elin Alm
Enhetschef
Telefon: 031-366 37 91

Fackliga företrädare
Dirk Wallem
Vision
Telefon: 031-366 37 41

Maja Ohlsson
SACO
Telefon: 031-366 37 96