Göteborgs universitet söker Upphandlingschef

Ekonomienheten sitter, tillsammans med andra administrativa enheter inom universitetet, i centralt belägna, ljusa och fräscha lokaler på Rosenlundsgatan 4, ett stenkast ifrån Feskekörka.

Upphandlingssektionen består av totalt sju medarbetare; fem upphandlare, en upphandlingsjurist samt en sektionsledare, upphandlingschef. Sektionen genomför alla upphandlingar över direktköpsgränsen. Upphandlingarna omfattar både ram- och köpavtal, allt från konsulttjänster till avancerad forskningsutrustning. Upphandlingar genomförs både på svenska och på engelska. Befintligt upphandlingsstöd är TendSign och universitetet har e-handelssystemet VismaProceedo.

Vi söker nu en upphandlingschef.

Arbetsuppgifter

Upphandlingssektionen svarar för följande uppgifter:
– Samordning, löpande planering, genomförande av upphandlingar och uppföljning av avtal
– Arbete med att ansluta ramavtalsleverantörer till e-handelssystemet
– Utbilda och informera verksamheten
– Fortlöpande rådgivning gällande upphandlings- och inköpsfrågor
– Utveckling av sektionens gemensamma arbetsmetoder, processer, rutiner samt mallar och dokument

Upphandlingschefen ansvarar för att universitetets operativa och strategiska upphandlingsverksamhet skapar kvalitativa och kostnadseffektiva inköp/affärer för hela organisationen. Myndighetens upphandlingar styrs av LOU. Utöver ansvaret för det strategiska arbetet förväntas upphandlingschefen genomföra egna upphandlingar. Upphandlingschefen rapporterar till Ekonomichefen.

Kvalifikationer

– Jurist, ekonom eller annan relevant akademisk examen och erfarenhet av relevanta arbetsuppgifter
– Erfarenhet av ledningsuppdrag
– Erfarenhet av att utföra upphandlingar och att leda upphandlingsfunktion
– God kommunikativ förmåga

För att lyckas i din roll som upphandlingschef så tror vi att: Du är en tydlig chef som, i samverkan med dina medarbetare och övriga sektioner, leder verksamheten mot uppställda mål. Du har förmåga att identifiera utvecklingsbehov och på ett inspirerande sätt leder förändringar. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer med institutioner, fakulteter och övriga enheter inom universitetet.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställning

Anställningen är tillsvidare på 100% med placering tills vidare vid Ekonomienheten. Tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas.

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta Ekonomichef Peter Tellberg tel 076-618 64 86, peter.tellberg@gu.se alt. Personalhandläggare Johanna Zetterberg, tel. 031-786 5524, johanna.zetterberg@gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: https://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen ”Sök jobbet” i denna annons. Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 38 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.


Diarienummer: PAR 2018/1379
Arbetsform: Tillsvidareanställning
Placering: Ekonomienheten
Sista ansökningsdag: 2018-10-29

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *