Håbo kommun söker Upphandlare

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa.
Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.
I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare.
Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Upphandlingsenheten är en central strategisk funktion som ligger inom Kommunstyrelsens förvaltning och ansvarar för alla annonserade upphandlingar av varor, tjänster och entreprenader i kommunen.

Arbetsuppgifter

Som upphandlare i Håbo kommun är du projektledare för olika upphandlingar som berör kommunens verksamheter. Kommunen är i ständig utveckling och vi värdesätter våra medarbetares bidrag till denna utveckling.

Upphandlingsenheten är centralt placerad i kommunstyrelsen och arbetar med samtliga förvaltningar. Ett bra samarbete inom gruppen och med övriga inom kommunen är mycket viktigt. Enheten består av en upphandlingschef, tre upphandlare, en inköpssamordnare och en e-handelssamordnare som arbetar med elektronisk handel. Då en av våra upphandlare nu går vidare söker vi dennes ersättare.

Som upphandlare i Håbo kommun driver du allt från direktupphandlingar till komplexa upphandlingar av IT-system, varu- och tjänsteupphandlingar samt byggentreprenader. Upphandlingarna är inte kategoristyrda.

Kommunen arbetar sedan 2011 aktivt med e-handel och fick härom året Visma Proceedos hållbarhetspris.

Kommunen använder idag upphandlingssystemet Kommers eLite som är upphandlat tillsammans med de andra kommunerna i Uppsala län (Uppsam) och som Håbo kommun har ett väl fungerade samarbete med. Alla på enheten är medlemmar i nätverket NOFI (Norrorts offentliga inköpare).

För att trivas hos oss ska du vara intresserad av att göra goda affärer och ha förmåga att leda projekt mot resultat.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig praktisk erfarenhet av att självständigt utföra upphandlingar för offentlig verksamhet. Du har goda kunskaper i aktuell lagstiftning, framförallt i Lagen om offentlig upphandling (LOU) och god kännedom om upphandlingsjuridik.
Du har högskoleexamen med inriktning ekonomi, juridik eller så har du motsvarande kunskaper förvärvade genom praktisk arbetslivserfarenhet.

Arbetet kräver att du har personlig mognad, är lösningsorienterad, har god data- och systemvana samt utrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Som upphandlare ska du driva dina projekt från ax till limpa och arbeta såväl självständigt som i grupp. Du är en god lagspelare och delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter. Som person är du strukturerad och har sinne för detaljer samtidigt som du har förmåga att se helheten. Vi vill också att du har ett stort engagemang och vill vara med och utveckla kommunens upphandlingsverksamhet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tillträde
Enligt överenskommelse.

Sysselsättningsgrad
Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Förmåner

Vi har idag:

  • Friskvårdstimme
  • Friskvårdsbidrag
  • Flextid
  • Gratis simning i simhallen vid vissa tider
  • Rabatt på träningskort
  • Möjlighet att äta på gymnasiet och på ett närliggande äldreboende med personalrabatt.
  • Möjlighet till egen p-plats (kö)

Sista ansökningsdag
2018-11-05

Skicka din ansökan så snart som möjligt då vi kommer att utföra intervjuer fortlöpande. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Arbetsplatsen är belägen i kommunhuset i centrala Bålsta, ca fem minuters promenad från resecentrum.
Direktbussar finns till Västerås, Enköping, Uppsala, Märsta, Kista och Arlanda. SJ och SL har stopp vid resecentra.

Bålsta ligger precis intill E18. Det finns möjlighet till parkering invid arbetsplatsen.

Vi undanber oss samtal från rekryterings- och platsannonsleverantörer!

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Vipul Vithlani
Ekonomichef
070 – 555 65 66
vipul.vithlani@habo.se


Ref
2129

Sista ansökningsdag
2018-11-05

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *