Håbo kommun söker Upphandlingschef, ref.nr 2148

Allt fler upptäcker Håbo kommun, en ung och spännande tillväxtkommun med Bålsta som centralort. Vi är 21 000 invånare och fortsätter att växa.
Vårt centrala läge i en växande region ger oss närhet och bra kommunikationer till de större städerna. Från både Stockholm och Västerås tar du dig hit på 30 minuter.
I Håbo kommun har vi även en intern närhet som ger medarbetare stor möjlighet till påverkan och beslut. Här har du möjlighet att vara delaktig i förändrings- och utvecklingsarbetet.

Vi är ca 1 600 medarbetare som driver kommunen framåt inom våra olika verksamheter. För oss är det en självklarhet att ständigt arbeta för att vara en attraktiv arbetsgivare. 
Hållbar miljö, hälsa och välbefinnande samt teknisk utveckling är några viktiga ingredienser i det arbetet.

Upphandlingsenheten är centralt placerad under kommunstyrelsen och arbetar gentemot samtliga nämnder och förvaltningar. Enheten består idag av upphandlingschef, tre upphandlare, en inköpssamordnare, och en e-handelssamordnare.

Håbo kommun arbetar sedan 2011 med elektronisk handel och i dagsläget är c:a 40 leverantörer anslutna i e-handelssystemet. Kommunen tilldelades häromåret Visma Proceedos hållbarhetspris för det framgångsrika arbetet.

Kommunen använder upphandlingssystemet Kommers eLite som är upphandlat tillsammans med Uppsam (flertalet kommuner i Uppsala län samt Sandvikens kommun) och som Håbo kommun har ett väl fungerade samarbete med. Alla på enheten är medlemmar i nätverket NOFI (Norrorts offentliga inköpare).

Arbetsuppgifter

Som upphandlingschef har du det övergripande ansvaret för kommunens upphandlings-verksamhet. Du sätter strukturer, definierar arbetssätt och driver kommunens utvecklingsarbete inom området inköp och upphandling samtidigt som du arbetar operativt med egna upphandlingar. Du kommer även att företräda verksamheten i olika sammanhang, såväl internt som externt.

Du arbetar med samordning och samverkan med kringliggande kommuner och andra aktörer såsom SKL Kommentus, Kammarkollegiet och Region Uppsala.

Du leder, motiverar och inspirerar din grupp och är ett bollplank för dem i det dagliga arbetet.

Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande samt skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö.

För att trivas hos oss ska du vara duktig på att bygga relationer, göra goda affärer samt ha ett tillitsfullt och kommunikativt ledarskap.

Utbildning

Du har relevant akademisk utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt och som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Kvalifikationer/Erfarenhet

Du har flerårig praktisk erfarenhet av att genomföra egna upphandlingar enligt Lagen om offentlig upphandling, LOU. Du har god systemvana och är en skicklig kommunikatör i både tal och skrift.

Du har tidigare erfarenhet som chef för en mindre arbetsgrupp och du är trygg i ditt chefskap. Du har förmågan att skapa arbetsro och se varje medarbetares behov vad gäller stöd i arbetet och möjlighet till utveckling. För att kunna föra gruppen framåt och göra rätt prioriteringar behöver du ha förmåga att växla mellan grod- och helikopterperspektiv, helhet och detaljer.

Du arbetar mål och resultatinriktat och har förmågan att driva utveckling av arbetssätt och processer. Vi ser det som mycket meriterande om du har chefserfarenhet från en politiskt styrd organisation.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde
Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad
Heltid

Lön
Individuell lönesättning

Sista ansökningsdag
20 november 2018

Vi arbetar med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum,

Vi undanber oss samtal från rekryterings- och platsannonsleverantörer.

Håbo kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Kontaktpersoner

Vipul Vithlani
Avdelningschef
0171 52500
vipul.vithlani@habo.se


Sista ansökningsdag
20 november 2018