Vill du jobba för social hållbarhet och tror på upphandling som verktyg för att förbättra samhället?

Vi söker en engagerad och erfaren medarbetare som ska samordna vårt arbete inom social hållbarhet och bli en del av vårt team av kompetenta medarbetare. Upphandlingsmyndigheten arbetar bland annat för att främja socialt hållbar upphandling och ger stöd och vägledning för att öka den sociala hållbarheten i inköp som görs av offentliga sektorn. Det kan exempelvis handla om sysselsättningsfrämjande åtgärder, jämställdhet, social integration, tillgänglighet, rättvis handel samt krav på arbetstagarens rättigheter. För att lyckas i detta arbete behöver vi din kompetens!

Tjänsten tillhör vår hållbarhetsenhet, men verksamheten hos oss bedrivs över hela myndigheten där du kommer att arbeta tillsammans med kollegor med andra expertkompetenser. Vi samverkar också i stor utsträckning med andra myndigheter och organisationer, såväl svenska som utländska, och i din roll kommer du att representera oss i dessa sammanhang.

Vill du samordna Upphandlingsmyndighetens arbete med socialt hållbar upphandling?

I arbetet ingår att samordna de olika insatser vi har inom social hållbarhet samt att bistå enhetschefen i att leda och planera ansvarsområdet, utveckla och tillhandahålla användarvänligt stöd inom området, med utgångspunkt från aktuella processer, prioriteringar och gällande styrdokument.

I dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Leda, samordna och planera verksamheten inom ansvarsområdet och koordinera arbetet för teamet som arbetar med socialt ansvar
 • Ta fram stödmaterial för socialt hållbar upphandling inom de områden myndigheten arbetar
 • Leda och delta i nätverk och referensgrupper inom området
 • Leda samverkan med relevanta parter inom området exempelvis branschorganisationer, upphandlande myndigheter/enheter och samverkande myndigheter och leverantörer
 • Som en del av 2:a linjens kundtjänst, ta emot och svara på specifika frågor relaterade till hållbar upphandling och myndighetens uppdrag
 • Leda och delta i projekt och arbetsgrupper, både internt och externt
 • Föreläsa vid konferenser, seminarier och andra utbildningstillfällen
 • Proaktivt medverka till förändring och utveckling inom ansvarsområdet

Kvalifikationer

 • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskap förvärvad på annat sätt
 • Minst fem års erfarenhet av arbete med social hänsyn ur flera perspektiv
 • Stor erfarenhet från att ha lett större projekt eller ansvarat för verksamhetsområden
 • Kunskaper om offentlig upphandling och upphandlingsrelaterade frågor
 • Mycket god förmåga att uttrycka sig pedagogiskt i tal och skrift på svenska och engelska
 • Erfarenhet av att föreläsa/hålla utbildningar

Meriterande

 • Mycket god kunskap om offentlig upphandling
 • Praktiskt arbete med offentlig upphandling
 • Erfarenhet av att ta fram stödjande material

Om dig

Vi söker dig som vill vara med och fortsätta att utveckla en modern myndighet, har ett stort samhällsintresse och som tror på möjligheterna med offentliga affärer. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i såväl juridiska som mer allmänna komplexa frågor, ständigt med kunden i fokus. Då arbetet innefattar att samordna det team som arbetar med sociala hänsyn på Upphandlingsmyndigheten har du en mycket god samarbetsförmåga, söker samverkan med kollegor och omgivning och skapar delaktighet i stödet till myndighetens kunder.  Vidare är du resultat och lösningsorienterad och har ett objektivt förhållningssätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Anställningen

Vi söker medarbetare för en tillsvidareanställning och tillämpar sex månaders provanställning. Vi sitter i nyrenoverade, aktivitetsbaserade lokaler i Solna. Vi anser att olikheter berikar och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.

Ansökan

Tycker du att tjänsten låter intressant? Skicka din ansökan senast den 25 mars. Bifoga CV och personligt brev där du beskriver varför du är rätt person för tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Välkommen med din ansökan!

För mer information, kontakta

Annie Stålberg, Enhetschef Hållbarhetsenheten 08-586 217 08
Johanna Carlstedt,  HR-Specialist 08-586 217 94
Anna Christiansson, Saco-S 08-586 217 26