Huddinge kommun söker entreprenadupphandlare

Huddinge är en växande Stockholmskommun med närhet till både stad och natur. Som medarbetare hos oss är du en viktig samhällsbyggare. Tillsammans skapar vi ett hållbart samhälle för alla som bor, besöker och arbetar i Huddinge.

Brinner du för goda offentliga affärer och tilltalas av möjligheten att vara med och påverka? Nu söker vi dig som vill verkställa mål och strategier för Huddinge kommuns upphandlingsverksamhet, med fokus på entreprenadupphandling. 

Tillsvidare, heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Kommunstyrelsens förvaltning

Om arbetsplatsen

Upphandlingsverksamheten är centralt placerad vid kommunstyrelsens förvaltning och är kommunens kunskapskälla avseende upphandling och inköp. Upphandlingssektionen genomför ramavtalsupphandlingar samt övriga större upphandlingar inom kommunen. Vidare arbetar sektionen proaktivt med uppföljning av upphandlade avtal.

Arbetsuppgifter

Upphandlingsverksamheten är under utveckling vilket ger dig stor påverkansgrad vad gäller att fortsätta förädla arbetssätt och metoder. I den nu aktuella tjänsten kommer du att arbeta nära och i samråd med berörda avdelningar och förvaltningar. Huddinge kommun erbjuder ett arbetsklimat som präglas av högt tempo och engagerade medarbetare.
Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm.

Som Upphandlare med fokus på entreprenadupphandling hos oss kommer du bland annat att:
– Upphandla entreprenader i nära samarbete med berörda verksamheter
– Leda upphandlingsprocessen
– Leda och kvalitetssäkra det strategiska arbetet inför upphandling, dvs marknadsdialog, omvärldsbevakning och analys
– Säkerställa att kommunen tar kvalificerad och strategisk ställning till paketering, avtalsform o.s.v. inför upphandling
– Säkerställa uppfyllnad av aktuella policyer och andra styrdokument, etiska krav samt efterlevnad av relevanta lagar och regler avseende upphandlingsrelaterade frågeställningar
– Sträva efter, och redovisa, kostnadsbesparingar och andra aktuella mervärden
– Vara våra verksamheter behjälplig i upphandlings- och avtalsrelaterade frågor
– Informera och utbilda internt och externt
– Delta i verksamhetsutveckling, både internt inom sektionen, och övergripande, i syfte att utveckla kommunens upphandlingsverksamhet, förbättra avtal och avtalshantering o.s.v.

Din profil

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning som är relevant för upphandlingsyrket och som också har erfarenhet av entreprenadupphandling.
Du har mycket goda kunskaper i svenska, är duktig på både muntlig och skriftlig framställning. Goda kunskaper i Excel är önskvärt samt en vana vid e-avrop och/eller andra upphandlingssystem.

Du är strukturerad och kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Du är också kvalitetsmedveten och noggrann.
Vi ser också gärna att du med din specialistkunskap förstår de fackmässiga aspekterna av arbetet bra och att du kan vara en kunskapsresurs för andra.
Erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande i rollen.

Förmåner

För att vi ska kunna utföra vårt uppdrag är du som medarbetare i Huddinge kommun det viktigaste vi har. Därför erbjuder vi en rad förmåner för ett hållbart arbetsliv och för att underlätta din vardag. https://www.huddinge.se/formaner

Upplysningar

Roger Himmelsköld upphandlingschef 070-1989306

Facklig kontaktperson

För facklig kontaktperson för tjänsten se Facklig kontaktinformation

Sista ansökningsdatum

2019-09-20

Referensnummer

KSF:2019:38

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Filmer om Huddinge

Vill du veta mer om vår syn på ledarskap och medarbetarskap eller Huddinges historia? Titta gärna på våra filmer


Sista ansökningsdatum
2019-09-20

Referensnummer
KSF:2019:38

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb