Idrottsförvaltningen söker chef till ny enhet-upphandling och kansli

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är staden med ett stort och varierat utbud av idrotts-, motions- och friskvårdsaktiviteter. Stockholmare i alla åldrar kan röra på sig och må bra, ute och inne och året runt. Idrottsförvaltningen är en del av Stockholms stad och vårt huvuduppdrag är att skapa förutsättningar så att ännu fler stockholmare kan bli fysiskt aktiva. Vi har ansvar att driva och utveckla stadens hundratals idrottsanläggningar: sim- och idrottshallar, utegym, motions- och skidspår, idrottsplatser, ishallar, ridanläggningar, skateparker med mera. Genom verksamhet i anläggningarna, organiserad föreningsidrott och möjlighet till spontanidrott ser vi till att det finns aktiviteter för alla och vi fokuserar särskilt på barn och ungdomar. Vi ansvarar även för bidrag till föreningar, friluftsverksamhet, fiskevård, båtfrågor och mycket mer.
På Idrottsförvaltningen vill vi leva som vi lär. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats och bedriver ett omfattande internt hälsofrämjande arbete. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!

Administrativa avdelningen består idag av fyra enheter, ekonomienheten, IT-enheten, Avtals- och upphandlingsenheten samt kanslienheten. Från och med 1 september går de två sistnämnda ihop till en enhet, upphandlings- och kanslienheten. Enheterna svarar för strategiskt och operativt arbete och erbjuder stöd och rådgivning, koordinering av processer inom lagar och regelverk, identifiering av behov och utveckling.

Vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp vår nya enhet på Idrottsförvaltningen.

Välkommen att läsa mer om rollen och vad som krävs.

Arbetsbeskrivning

Målet för befattningen är att strategiskt och operativt leda, utveckla och säkerställa arbete inom det aktuella verksamhetsområdet och att medverka i förvaltningsövergripande processer. Du leder enhetens specialister som innehar olika kompetens och ansvarsområden. Du rapporterar till avdelningschefen och ingår i avdelningens ledningsgrupp.

Förutom budget och personalansvar har du övergripande ansvar för och samordning av:

 • Offentlig upphandling, ramavtal, direktupphandling och inköpsstöd
 • Ta fram avtal, avtalsförhandling, tolkning och avtalsförvaltning
 • Juridiska frågor, hantering av allmänna handlingar, dataskyddsfrågor
 • Ärendeprocesser och sekretariat för nämnd, råd och förvaltningschef
 • Post, registratur, arkiv och kontorsservice

En viktig del är också att omvärldsbevaka och föreslå strategier för området och göra verksamhetsplanering. En del av utmaningarna nu och på sikt är att:

 • Skapa förtroende för processerna och enheten i förvaltningen och hos uppdragsgivare
 • Implementera nya stödsystem och strategier för upphandling och ärendehantering
 • Fortsätta vidareutveckla enhetens tjänsteportfölj och kompetensförsörjning
 • Få till effektiva och kvalitetssäkrade processer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har arbetat strategiskt och operativt med frågor inom verksamhetsområdet i en politisk styrd organisation. Du har också flerårig och aktuell erfarenhet av att leda specialister mot goda resultat.

Vidare ser vi att du har:

 • Högskoleutbildning inom relevant område
 • Organisation och ledarskapsutbildning
 • Goda kunskaper inom de lagar som styr enhetens och förvaltningens verksamhet, t ex kommunallagen, offentlig upphandling, avtalsrätt och allmän juridik
 • Kunskaper i arbetsrätt/arbetsmiljö/ekonomi
 • Goda kunskaper i Officepaketet och Outlook

Eftersom det i rollen ingår mycket skriftlig dokumentation och muntlig kommunikation är det också ett krav att du uttrycker dig väl i både tal och skrift på svenska. Du är vidare van vid att skriva tjänsteutlåtanden och kvalitetssäkra information.

Som person är du van att driva arbetet framåt för dig och dina medarbetare. Du har ett genuint intresse att förstå kundens behov där du ger stöd och service utifrån det. Vidare är du bra på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt och hålla tidsramar. Du trivs att arbeta nära andra människor och är duktig på att skapa och underhålla relationer.

För att lyckas i den här rollen måste du ha en förmåga att se den långsiktiga betydelsen, göra korrekta bedömningar och avvägningar samtidigt som du behåller helhetsperspektivet och ser vad som är bäst för verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan.

Övrigt

Provanställning kan komma att tillämpas.

Idrottsförvaltningens uppdrag syftar till att öka stockholmarnas fysiska aktivitet och vi värdesätter därför eget intresse för idrotts-, friluftslivs- eller föreningsfrågor.

Vi erbjuder  Sommartid, friskvård, möjligheter till friskvårdstimme, flextid, semesterväxling. Förvaltningen satsar mycket på det interna hälsoarbetet, att vi lever som vi lär.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.


Sista ansökningsdag
2018-08-30

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar
1

Sysselsättningsgrad
100%

Ort
Stockholm

Kontakt
Carina Braun
Avdelningschef
08-508 276 53

Mats Holmström
HR-konsult
08-508 117 35

Facklig företrädare
Fredrik Månsson
SACO
08-508 276 40

Thomas Forre
VISION
08-508 27 675

Linda Runcrantz
Kommunal
076-129 44 29

Karin Wrannvik
Ledarna
076-129 07 50

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *