Idrottsförvaltningen söker en upphandlare

Stockholms Stad, Idrottsförvaltningen, upphandlings- och kanslienheten

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Stockholm är staden med ett stort och varierat utbud av idrotts-, motions- och friskvårdsaktiviteter. Stockholmare i alla åldrar kan röra på sig och må bra, ute och inne och året runt. Idrottsförvaltningen är en del av Stockholms stad och vårt huvuduppdrag är att skapa förutsättningar så att ännu fler stockholmare kan bli fysiskt aktiva. Vi har ansvar att driva och utveckla stadens hundratals idrottsanläggningar: sim- och idrottshallar, utegym, motions- och skidspår, idrottsplatser, ishallar, ridanläggningar, skateparker med mera. Genom verksamhet i anläggningarna, organiserad föreningsidrott och möjlighet till spontanidrott ser vi till att det finns aktiviteter för alla och vi fokuserar särskilt på barn och ungdomar. Vi ansvarar även för bidrag till föreningar, friluftsverksamhet, fiskevård, båtfrågor och mycket mer.
På Idrottsförvaltningen vill vi leva som vi lär. Vi är en hälsodiplomerad arbetsplats och bedriver ett omfattande internt hälsofrämjande arbete. Välkommen till en mångsidig och inspirerande arbetsplats!

Arbetsplatsbeskrivning
Förvaltningskontoret ligger i ljusa lokaler cirka fem minuters promenad från Älvsjö station, under oktober 2019 flyttar vi till nya lokaler i Globenområdet. På förvaltningskontoret arbetar cirka 100 personer indelade i tre avdelningar och en stab. Administrativa avdelningen består idag av fyra enheter, ekonomi, IT, avtals- och upphandling samt kansli. Från och med 1 september går de två sistnämnda enheterna ihop till en enhet, upphandlings- och kanslienheten. Enheterna svarar för strategiskt och operativt arbete och erbjuder stöd och rådgivning, koordinering av processer inom lagar och regelverk, identifiering av behov och utveckling.

Arbetsbeskrivning
Vi söker dig som brinner för offentlig upphandling och att utreda offentligrättsliga frågor och som tillsammans med enheten vill säkerställa kvalitet och leverans av enhetens tjänster.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter inom upphandlingsområdet men du kommer även att stödja förvaltningen i andra juridiska och rättsliga frågor i nära kontakt med verksamheterna och Stockholm stad. Arbetet styrs av stadens regelverk och rättsregler. Uppdraget ställer krav på juridisk kompetens inom området offentlig upphandling och EU-rätt.

Arbetet består av att:

 • operativt stödja verksamheten i upphandling, vilket innebär planering, att upprätta och sammanställa förfrågningsunderlag och avtal, anbudsutvärdera, följa upp och förvalta avtal i samband med upphandling
 • ge stöd och rådgivning i juridiska-, rätts- och upphandlingsfrågor samt i stadens regelverk genom att tolka och tydliggöra regler och ramar
 • säkerställa att regelverk följs genom att utforma och kvalitetssäkra styrdokument och förvaltningens rutiner inom området
 • utreda, upprätta, granska och vid behov delta i förhandling av juridiska dokument/rättsliga handlingar
 • hantera skadestånd och rättsprocesser
 • arbeta med rättsdatabasen Zeteo, elektroniskt upphandlingsstöd (TendSign) och andra administrativa system
 • medverka i internkontroll av ansvarsområdet

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • relevant högskoleutbildning inom juridik eller motsvarande kunskaper som vi bedömer likvärdiga
 • god kännedom om och erfarenhet av offentlig upphandling
 • erfarenhet av offentlig verksamhet inom arbetsområdet
 • goda kunskaper i ekonomi
 • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
 • god kunskap inom Officepaketet

Meriterande:

 • erfarenhet av att skriva tjänsteutlåtanden, utredningar och rapporter
 • erfarenhet av andra relevanta rättsområden, såsom EU-rätt, allmän affärsjuridik, kommunal- eller förvaltningsrätt
 • förhandlingsvana

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor och kompetenser enligt följande:
För att lyckas i denna tjänst krävs att du är självgående och tar ansvar för att driva dina arbetsuppgifter och processer framåt. Du är noggrann och lägger stor vikt vid korrekt utförda uppgifter. Du klarar att behålla lugnet i stressade situationer. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra, kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når ut, påminner och följer upp. Du har ett strukturerat arbetssätt med förmåga att organisera och prioritera dina arbetsuppgifter. För att trivas hos oss bör du ha en hög samarbetsförmåga och bidra till ett gott arbetsklimat. Vi hoppas och tror också att du är genuint intresserad av offentlig upphandling och juridiska frågor och trivs i en konsultativ roll där du får möjlighet att stödja verksamheten utifrån behov.

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Idrottsförvaltningens uppdrag syftar till att öka stockholmarnas fysiska aktivitet och vi värdesätter därför eget intresse för idrotts-, friluftslivs- eller föreningsfrågor.

Förvaltningen satsar mycket på det interna hälsoarbetet, att vi lever som vi lär. Vi erbjuder sommartid, friskvård, möjlighet till friskvårdstimme, flextid och semesterväxling.

Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar: 1
Sysselsättningsgrad: 100%
Ort: Älvsjö
Län: Stockholms län
Land: Sverige

Kontakt
Carina Braun, Avdelningschef, 08-508 276 53
Linda Gustavsson, HR-konsult, 08-508 117 40

Facklig företrädare
Fredrik Månsson, SACO, 08-508 276 40
Thomas Forre, VISION, 08-508 27 675


Referensnummer
2018/5464

Sista ansökningsdag
2018-09-11

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb