Initiativrik Entreprenad-
upphandlare till Solna

 I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Tekniska förvaltningen i Solna stad har en viktig roll i stadens utveckling. Vi erbjuder solnaborna en ren, trygg och välfungerande stadsmiljö och förser stadens verksamheter med ändamålsenliga och effektiva lokaler. Stadsmiljöavdelningen ansvarar för stadens gator, trafik, parker samt renhållning och avfall. Fastighetsavdelningen förvaltar och genomför investeringar i stadens fastigheter och samverkar med andra förvaltningar vid om- och nybyggnationer.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare vid tekniska förvaltningen ansvarar du för att driva och koordinera flera parallella upphandlingar och avrop från ramavtal. Du ansvar för hela upphandlingsprocessen från behovs- och marknadsanalys till det att kontrakt tecknas.

När upphandlingen är klar bidrar du till implementeringen av avtalet i verksamheten och du deltar löpande i det viktiga arbetet med att kompetensutveckla förvaltningens medarbetare i upphandlings-, uppföljnings- och inköpsfrågor.

Staden har väl utvecklade policys, riktlinjer, anvisningar, processtöd och mallar för både upphandling, entreprenörsstyrning och avtalsuppföljning. Du utgår från de styrande dokumenten och använder processtöd och mallar i det dagliga arbetet. Du deltar även i det ständiga utvecklingsarbetet med att utveckla både styrande och stödjande dokument för stadens arbete med upphandling och entreprenörsstyrning.

Vem är du?

Du har utbildning med inriktning ekonomi, ingenjör, eller motsvarande yrkesutbildning inom upphandling eller inköp. Vi ser gärna att du har erfarenhet av entreprenadupphandling och de allmänna bestämmelserna inom byggbranschen, eller motsvarande erfarenhet. Vidare har du arbetat med upphandling i offentlig sektor, allra helst i kommunal verksamhet, och därmed har du god kännedom om LOU.

För att lyckas i rollen som upphandlare är det viktigt att du har ett brinnande intresse för upphandling, utveckling och förändring. Du tar egna initiativ, söker information och sätter dig in i tjänsten/det område som ska upphandlas. Det är meriterande om du har erfarenhet av förstudie/marknadsanalys och kravställning av tjänster i förfrågningsunderlag. Eftersom allt upphandlingsarbete sker i nära samverkan med kollegor bör du vara kommunikativ och relationsorienterad. Du har ett pedagogiskt förhållningssätt och du behärskar svenska språket väl i tal och skrift. Vidare är du ekonomiskt medveten, ansvarsfull och omdömesgill. Du är van vid att arbeta metodiskt och strukturerat mot tydliga deadlines.

För tjänsten krävs också att du behärskar Officepaketets olika delar väl. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i digitala upphandlingsverktyg. Kunskaper i upphandlingsverktyget Tendsign är meriterande.

Du erbjuds

I rollen som upphandlare i Solna stad har du nära till beslutsvägarna och får möjlighet att delta i det utvecklingsarbete inom upphandling som ständigt pågår i staden. Dina kontaktytor är många och du har mycket samarbete med människor både externt och internt.

Tjänsten är placerad vid staben för upphandling och avtalsuppföljning och du rapporterar till stabschefen.

Mer information

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde efter överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande och vi vill rekommendera att du skickar in ansökan så snart som möjligt.
Sista ansökningsdag 2017-09-04.

För frågor är du välkommen att kontakta Kiarash Kaffashpour, stabschef, 08-746 17 34.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide–upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.