Upphandlingssektionen, Juridik- och affärsenheten, Förvaltningsavdelningen

Har du kunskaper om LOU? Är du pedagogisk och känner dig trygg i rollen som rådgivare? Som vår nya medarbetare kan vi erbjuda dig en stimulerande arbetsmiljö tillsammans med kvalificerade strategiska inköpare där ni tillsammans kommer att sträva efter att varor och tjänster inhandlas korrekt inom Regeringskansliet.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Arbetsuppgifterna innebär att projektleda och genomföra förnyade konkurrensutsättningar med tillämpning av Regeringskansliets och Statens inköpscentrals ramavtal. Du kommer att bidra i arbetet med kategoristyrning och kostnadsanalyser. I din roll kommer du att besvara frågor från verksamheten om upphandling (backoffice) samt stödja Regeringskansliets medarbetare att, utifrån deras behov och kvalitetskrav, köpa varor/tjänster korrekt, affärsmässigt och effektivt. Du kommer att genomföra informationsinsatser för att höja kompetensen kring korrekta köp/upphandling inom Regeringskansliet och bidra i det löpande utvecklingsarbetet av sektionens arbetssätt.

Juridik- och affärsenheten är en enhet inom Regeringskansliets förvaltningsavdelning där upphandlingssektionen är en av två sektioner. Upphandlingssektionen har ett övergripande ansvar för Regeringskansliets ramavtalsupphandlingar, strategiska inköpsarbete, rådgivning inom inköp samt för att utföra och stödja en god avtalsförvaltning. Upphandlingssektionen består för närvarande av elva medarbetare.

Läs mer om Förvaltningsavdelningen på www.regeringen.se

Din bakgrund och kompetens
Vi tror att du har utbildning från yrkeshögskola med inriktning mot offentlig upphandling/inköp, akademisk examen inom t. ex. juridik eller ekonomi alternativt har annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer vara relevant.

Du har praktisk erfarenhet av upphandlings-/inköpsarbete genom anställning eller t. ex. praktik inom offentlig eller privat sektor. Du har erfarenhet av arbete i projektliknande form. Du har kunskaper om LOU och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med offentlig upphandling enligt LOU. Det är också meriterande om du har erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och/eller arbete i upphandlingssystemet TendSign.

Dina egenskaper
Som person är du resultat- och lösningsorienterad. Du trivs med att samarbeta med andra och har en väl utvecklad kommunikativ förmåga. Du är van att ta ansvar och är strukturerad, noggrann och analytisk. Du är pedagogisk, förstår komplicerad text samt har en mycket god stilistisk förmåga.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Tillträde snarast. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om befattningen, kontakta sektionsschefen Pia Hedström på telefon 08-405 40 29. Du är också välkommen att kontakta personalhandläggare Magnus Karlsson på telefon 08-405 85 63. Fackliga kontaktpersoner är Jesper Svarén, Saco, Erik Wilhelmsson, Seko och ST. Samtliga nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 17 juni 2018.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 500 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.