Inköpare till Region Uppsala

Promotionbilder på medarbetare på Regionkontoret,
Landstinget i Uppsala län, Storgatan 27.

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 11 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Arbetsuppgifter
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats, som präglas av högt tempo och ett brett, intressant och varierat arbetsinnehåll.Som inköpare arbetar du med att köpa/avropa varor och tjänster samt att genomföra upphandlingar, med stöd av upphandlare, enligt gällande regelverk (i huvudsak enligt LOU). Du genomför upphandlingar på ett klokt och resurseffektivt sätt som skapar nytta för verksamheten. I inköparrollen ingår också att vara stöd till organisationen i inköps- och upphandlingsfrågor. Tillsammans med övriga medarbetare på enheten ska du även bidra till att utveckla inköps- och upphandlingsverksamheten.Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning alternativt motsvarande kunskaper inhämtade genom arbetslivserfarenhet som arbetsgivarens bedömer som likvärdig.Som person är du utåtriktad och positiv, noggrann, kommunikativ, ödmjuk med utpräglad servicekänsla och har god samarbetsförmåga. Du är tydlig, proaktiv och arbetar lösningsorienterat samtidigt som du gillar att arbeta i team. Du har vilja och intresse att utveckla dig och verksamheten samt är van att använda olika typer av IT-stöd. Du är strukturerad och har förmåga att uttrycka dig tydligt i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.Det är meriterande om du har erfarenhet från upphandlingsverksamhet inom offentlig sektor.
Vår verksamhet
Inköps- och upphandlingsenheten utgör en gemensam resurs för hela regionen. Vi ansvarar för genomförandet av upphandlingar avseende tjänster av övergripande art samt medicinteknisk utrustning och andra varor (ej förbrukningsartiklar). I dagsläget arbetar tretton upphandlare och tre inköpare inom områdena varor och tjänster.Inköps- och upphandlingsenheten kommer nu att påbörja ett förändringsarbete som bland annat innebär att ett kategoriserat inköpsarbete med ökat ansvar för avtalsuppföljning införs. Läs mer om vår verksamhet på vår www.regionuppsala.se.
Övrigt
Vi arbetar i fräscha, nybyggda lokaler intill Resecentrum i Uppsala där vi sitter i rymligt kontorslandskap med strålande utsikt över Uppsala stad. Läs mer om att vara anställd i Region Uppsalahttps://www.regionuppsala.se/sv/Jobba-hos-oss/. 
Villkor
Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar individuell lönesättning
För mer information
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta upphandlingschef Christina Södergren, 018-611 61 17. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.
Ansökan
Skicka ansökan via länken nedan senast den 10 december 2017. Vi vill att din ansökan ska innehålla personligt brev och meritförteckning.
Referensnummer: RK44/2017Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet
.