Inköpare till Skolverket

Stockholm

Ref: 2016:795

Skolverket arbetar för att alla barn och elever ska få en utbildning som är av god kvalitet i en trygg miljö. Vi stödjer på olika sätt alla skol- och verksamhetsformer inom skolväsendet i att lyckas med detta uppdrag. Skolverket har en ny organisation från den 1 april. Det innebär bland annat ett nytt processorienterat arbetssätt för att skapa bättre förutsättningar för verksamheten att bli mer effektiv. Ett annat led i det arbetet är mindre enheter för att möjliggöra ett närmare ledarskap. Skolverket erbjuder meningsfulla och stimulerande arbetsuppgifter samt ett omväxlande arbete med breda kontaktytor.

Avdelningen för verksamhetsstyrnings uppdrag och ansvar är att säkerställa en effektiv och ändamålsenlig verksamhetsstyrning som utgår från en tydlig strategi och ett helhetsperspektiv som integrerar Skolverkets alla delar. Vidare ansvarar avdelningen för att skapa de bästa förutsättningarna för att kärnverksamheten ska kunna fokusera på sitt uppdrag. På avdelningen finns enheterna för HR, ekonomi, inköp och upphandling, internservice samt planering och beredning.

Enheten för Inköp och upphandling ansvarar för att leda och utveckla myndighetens strategiska arbete inom inköpsområdet, att utveckla och underhålla vår kategoristyrning. Enheten tillhandahåller också beställnings- och upphandlingsstöd till myndighetens verksamhet och arbetar med leverantörs- och avtalsvård. Att leda och utveckla våra arbetssätt och rutiner för resor och möten är också en del av enhetens ansvar.

Skolverket söker nu nyckelpersoner för att stärka kompetensen inom inköp med fokus på att stödja beställare i verksamheten med direktupphandlingar, avrop med förnyad konkurrensutsättning och inom statliga köp.

Tjänsterna är två tillsvidareanställningar på heltid, med 6 månaders provanställning. I september flyttar avdelningen till fina och ljusa lokaler på Gärdet.

Arbetsuppgifter

Som inköpare utvecklar och stöttar du alla former av operativa och taktiska inköpsaktiviteter i nära samverkan med beställare i verksamheten. Du blir en viktig länk för att uppnå samordningseffekter för Skolverkets totala anskaffning. Du fångar upp och stödjer beställare i anskaffningsskedet samt bidrar till att utveckla våra inköpsprocesser såväl som rutiner för avtalsuppföljning och avtalsförvaltning. I rollen ingår också att ta fram behovsanalyser, förfrågningar, utvärderingar, avtals- och kostnadsuppföljningar. Vidare blir din roll att stödja och utveckla externa samarbeten och avtals/leverantörsuppföljning, proaktivt ge råd och stöd till myndighetens beställare, bevaka samt följa upp ingångna avtal samt utbilda internt inom området.

Kvalifikationer

  • minst 2 års eftergymnasial utbildning inom inköp och upphandling (t ex yrkesinriktad utbildning inom upphandling med som minst erfarenhet från upphandling via praktikperiod) eller minst tre års erfarenhet som inköpare
  • erfarenhet av eller kunskap om anskaffning av tjänster
  • erfarenhet av eller kunskap om avtalsvård och leverantörsuppföljning

Har du erfarenhet av avrop från ramavtal med förnyad konkurrensutsättning är det meriterande. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att utveckla processer och rutiner inom inköpsområdet samt samverka med beställare/intressenter i organisationer med decentraliserat avtalsansvar. Vidare är det meriterande med kunskap om LOU och dess tillämpning, kunskap inom kommersiella villkor och avtalsjuridik. Erfarenhet av TendSign eller motsvarande upphandlingssystem samt e-beställningssystem är också meriterande.

Det är viktigt att du har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift och vi förutsätter att du har mycket goda kunskaper i Office-paketet.
Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att du har en ödmjuk inställning till att inköpsarbetet är under utveckling i Skolverket. Vi värdesätter även att du är pedagogisk, har en hög servicekänsla och kan sätta dig in i verksamhetens behov. Du är strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete.

Vi erbjuder ett spännande och mångsidigt arbete med stora möjligheter för rätt person att påverka hur utvecklingen av inköp ska ske hos Skolverket. Du kommer in i ett glatt gäng som har högt i tak och gärna diskuterar med varandra. Vi välkomnar sökanden både från den statliga/kommunala sektorn och från den privata.

Sista ansökningsdag är den 6 juni 2016.

Fackliga representanter: Peter Karlberg 08-527 331 67 (OFR/ST), Ulrika Lindmark (Saco) 08-527 331 53 och Maj Götefelt (OFR/LF) tel. 08-527 334 28.

I denna rekrytering har Skolverket redan tagit ställning till önskvärda rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt samtal från annonsförmedlare eller försäljare.

Kontaktpersoner

Yvonne Andersson
Enhetschef
08-5273 3716
yvonne.andersson@skolverket.se


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *