IT-upphandlare – var med och utveckla digitala Örebro

Inom Örebro kommun pågår ett stort förändringsarbete för att vår service och våra tjänster ska bli digitala, allt för att göra det så enkelt som möjligt för våra medborgare i kontakten med oss.

Det finns en uttalad vilja att driva på den digitala utvecklingen och det finns resurser för detta. Vi kommer till exempel att utveckla tjänster med hjälp av AI och RPA. Vi behöver nyfikna, innovativa, flexibla medarbetare som trivs med ständiga förändringar och inte räds utmaningar. Till vår Upphandlingsavdelning söker vi nu två engagerade IT-upphandlare. Vi hoppas du är en av dem!

Om tjänsten
Vi erbjuder ett meningsfullt arbete i att säkerställa goda affärer för kommunens medborgare. Du blir en del av en arbetsgrupp som präglas av ansvarstagande, generositet och höga ambitioner. Du erhåller kontinuerlig kompetensutveckling och får möjlighet att medverka i utvecklingen av processerna inom upphandlingsområdet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
– ansvara självständigt för upphandlingar av i första hand varor och tjänster inom IT

– arbeta med allt från inledande behovsanalys och diskussion med beställare till upprättande och uppföljning av avtal samt avtalets efterlevnad

– stödja och vägleda våra beställare i upphandlings- och avtalsfrågor samt medverka i informations- och utbildningsinsatser till verksamheterna utgöra en rådgivande roll gentemot verksamheterna vid tolkning och tillämpning av kommunens avtal

Kompetenskrav
– akademisk examen gärna inom IT, ekonomi eller juridik alternativt YH-utbildning mot offentlig upphandling

– god kunskap om LOU/LUF

Som person är du affärsmässig och har en god förståelse för långsiktiga affärer. Du är självgående men kan även arbeta teambaserat, är proaktiv och drivande vilket innebär att du tar ansvar för dina uppgifter, strukturerar själv ditt angreppssätt och når uppsatta mål.

För att passa i rollen behöver du vara noggrann, ha en god analytisk förmåga samt ha erfarenhet och förståelse för hur kvalitetssäkringsprocesser fungerar. Arbetet ställer krav på att du på ett tydligt sätt kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har lätt för att samarbeta med beställare från olika kompetensområden. Givetvis ska du även vara engagerad och aktivt delta i utvecklingsarbete.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt meriterande
– erfarenhet av att yrkesmässigt genomföra hela upphandlingsprocessen enligt LOU/LUF som upphandlare, anbudsgivare eller köpare

– erfarenhet av att genomföra upphandlingar inom IT

– erfarenhet från arbete i en politiskt styrd organisation

– erfarenhet av att utbilda/informera i upphandlingsfrågor

Om arbetsplatsen
Upphandlingsavdelningen upphandlar varor och tjänster till kommunens förvaltningar och Örebro läns kommuner. Vi ansvarar för att säkra konkurrensneutralitet och ser till att upphandlingar är rättssäkra, hållbara och med sociala krav.

Vi är en del av Kommunstyrelseförvaltningen vars uppdrag är att följa upp och utveckla kommunen samt erbjuda ett effektivt stöd till alla nämnder och verksamheter.

Läs mer om hur det är att jobba i Örebro kommun på orebro.se/jobb.

Ansökan
Sista ansökningsdag är 26 augusti 2018. Intervjuer kommer eventuellt att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss kontakt med annonsörer och bemanningsföretag i rekryteringen.


Sista ansökningsdag:
26 augusti 2018

Omfattning och tillträde
Tillsvidareanställning 100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Antal tjänster:
2

Kontaktperson:
Christoffer Odstam
Enhetschef
019-21 17 97

Vision Exp.
019-21 11 93

SACO Expedition
019-21 30 96