Norrköpings kommun jurist med inriktning offentlig upphandling och entreprenader

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA
Det händer mycket i Norrköping. Allt fler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 11 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

VÅR VERKSAMHET
Samhällsbyggnadskontoret planerar för nya stads- och kommundelar samt utvecklar och sköter om befintliga gator, torg, parker och natur. Med respekt för Norrköpings själ säkerställer vi att kommunen kan fortsätta växa och utvecklas på ett hållbart och färgstarkt sätt i riktning mot vision 2035.

Med mod, engagemang, kundfokus och gott bemötande arbetar vi för att:

  • Kommuninvånare och besökare ska uppleva god livskvalitet, attraktiva stads- och naturmiljöer och en fungerande infrastruktur.
  • Näringslivet ska få bra förutsättningar för att kunna etablera och driva verksamhet.

Du kommer att tillhöra avledningen projekt, upphandling och juridik och ingår i avdelningens juristgrupp. Inom avdelningen arbetar vi med övergripande samhällsbyggnadsprojekt, genomförandeprojekt och byggledning. Vi ansvarar också för kontorets upphandlingsprocess och stöttar kontoret i upphandlings- och avtalsfrågor. Vi samordnar och driver juridiska processer och bidrar till att kontoret arbetar i enlighet med gällande lagstiftning och att arbetet sker på ett rättssäkert sätt.

Juristgruppen består idag av två jurister: en gruppledare och en fastighetsjurist. Vi ska nu fördubbla antalet jurister i juristgruppen och du blir en av totalt fyra jurister. Utöver denna rekryteringsannons söker vi även en jurist med inriktning miljörätt.

ARBETSBESKRIVNING
Som jurist på samhällsbyggnadskontoret arbetar du verksamhetsnära med ett brett spektrum av juridiska frågor, i synnerhet inom rättsområdena offentlig upphandling och entreprenadrätt. Arbetet innefattar bland annat avtalsskrivning, avtalsgranskning och rådgivning. Du arbetar först och främst med intern upphandlings- och entreprenadjuridisk rådgivning inför och under upphandlingar samt under pågående projekt. Du kommer att fungera som sakkunnig och arbetet kan innebära att delta som ombud vid tvister, överprövningar samt förhandlingar.

Arbetsuppgifterna innebär att du ska jobba självständigt utifrån ett konsultativt förhållningssätt. Interna utbildningar är viktiga inslag. Arbetet kräver att du är flexibel och har lätt för att förhålla dig till ändrade och nya omständigheter. Du har initiativförmåga och hittar nya angreppssätt. Du ser sammanhang och arbetar gärna med frågor med olika nivåer av komplexitet.

DIN PROFIL
Vi tror att du har en examen från en juristutbildning, t.ex. juristprogrammet eller affärsjuridiska programmet, och att du har några års relevant arbetslivserfarenhet. Med relevant arbetslivserfarenhet avses att du tidigare har arbetat med rådgivning, utredningar och analyser samt att du har kunskap och erfarenhet inom rättsområdena offentlig upphandling och entreprenadrätt.

Du kan även vara i inledningen av eller vara på väg ut i din yrkeskarriär.

Vi tror vidare att du har ett starkt intresse för offentlig upphandling och av byggentreprenader samt att du är nyfiken på att lära dig mer. Du är trygg i din profession och arbetar effektivt, ofta självständigt. Du har förmåga att prioritera utan att ge avkall på noggrannhet. Du har en god kommunikations- och samarbetsförmåga. Du behärskar det svenska språket mycket väl i så väl tal som skrift.

Att leverera god service och ett bra bemötande ser du som en självklarhet. Du har ett stort intresse för samhällsfrågor och tycker att det är stimulerande att arbeta i en politiskt styrd organisation.

I urvalsprocessen kommer vi att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

MER INFORMATION OCH ANSÖKAN
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

Vi tar inte emot ansökan via epost. Vänligen ansök via lediga jobb på norrkoping.se .

Vill du veta mer om tjänsten kontakta gruppledare Marcus Petersson, 011-15 13 99, eller avdelningschef Niklas Engström, 011-15 17 25.

Fackliga företrädare

Kommunal, Lena Lundqvist, 011-15 22 85
Vision, Iréne Hederstedt, 011-15 18 99
Saco-Samverkan, Helena Wikström, 011-15 34 65

Sista ansökningsdag är den 10 juni 2019.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb
GUIDE UPPHANDLA MODULER

Guide – upphandla moduler

Ladda ner kostnadsfritt >
Upphandling24 har tillsammans med bolag i branschen tagit fram en guide för att upphandla moduler. Läs hela den 13-sidiga pdf:en och få tips och råd från upphandlare, leverantörer och jurister.