Kammarkollegiet söker Områdesansvarig – område stöd till Statens inköpscentral, enheten för ramavtalsförvaltning

Har du praktisk erfarenhet av upphandling och avtalshantering? Trivs du i en roll där du får både förvalta avtal och ge stöd till kollegor, kunder och leverantörer?  

Då kan vi erbjuda dig ett spännande och utvecklande arbete på enheten för ramavtalsförvaltning.  Vi är 20 kompetenta medarbetare med stort engagemang och bred erfarenhet av offentlig upphandling. Vi växer och behöver bli fler.  

Statens inköpscentral upphandlar och förvaltar avtal inom ett 40-tal avtalsområden med 730 leverantörer.  Vi förvaltar över 1 900 ramavtal som föregående år omsatte 13,6 miljarder inom allt från glasögon, kontorsmateriel och hotell till IT-drift, servrar och mobiltelefoner.

Syftet med verksamheten är att tillhandahålla samordnade ramavtal för andra myndigheter och därigenom åstadkomma besparingar. Vår vision är att tillhandahålla rätt ramavtal i rätt tid. Det innebär att verksamheten ska vara behovsdriven, affärsmässig och juridiskt korrekt så att erbjudna ramavtal blir ett naturligt val för upphandlande myndigheter.

Områdesansvarig för området Stöd     

Ansvaret som områdesansvarig kombineras med eget förvaltningsarbete. Som områdesansvarig rapporterar du till enhetschefen och utgör ett stöd till samtliga medarbetare på enheten inom ansvarsområdet stöd.

Områdesansvarigs huvudsakliga uppgifter är att ge stöd till ramavtalsförvaltare och då i rollen som stödjande resurs vid seminarier, framtagande av mallar och formuleringar av svar till våra kunder och leverantörer. Du planerar, samordnar och koordinerar stödjande aktiviteter för våra kunder och leverantörer. Vi ger stöd och hjälp till både stora och små myndigheter.  Du initierar även stödinsatser för medarbetare inom enheten. Du samverkar över enhetsgränserna inom avdelningen så att alla aspekter av processen blir belysta. Då vi periodvis är mycket belastade har du också rollen att planera resurserna inom området och även vara beredd att ”kliva in” i det operativa förvaltningsarbetet.

I arbetsuppgiften ingår även förvaltning av egna ramavtal. För att ständigt utvecklas och effektivisera våra processer ingår det att utveckla rutiner och mallar inom området.

Är du vår nya kollega?

Vi söker dig som har jur. kand/juristexamen (180 p/270 hp) och flera års erfarenhet av upphandlingsarbete och praktisk hantering av avtal och leverantörer.

Dessutom vill vi att du har mycket god kunskap om Lagen om offentlig upphandling, avtalsrätt och andra lagar som är relevanta för verksamheten.

Som person är du drivande, prestigelös och har lätt att samarbeta. Du har även mycket god kommunikationsförmåga. Du är van att tala inför stora grupper och att kommunicera på ett pedagogiskt sätt.  Vi fäster mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Mer information
Anställningen är tillsvidare och inleds med 6 månaders provanställning.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ”Sök jobbet” i denna annons eller direkt via www.kammarkollegiet.se/karriär inklusive CV och personligt brev, senast den 20 januari 2019. Märk ansökan med dnr 2.2.2 -10901-18.

Kontaktpersoner
Zofia Sola, chef Enheten för ramavtalsförvaltning, telefon 08-700 07 48, 070-891 65 30
Karin Edstrand, SACO-S, telefon 08-700 08 48
Hanne Konradsen, ST, telefon 08-700 07 88


Sista ansökningsdag
20 januari 2019

Märk ansökan med
dnr 2.2.2 -10901-18

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *