Karlshamns kommun söker Strategisk Upphandlingschef till Kommunledning

Heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Karlshamns kommun söker en strategisk Upphandlingschef till upphandlingsenheten.

Upphandling och e-handel ingår i Ekonomiavdelningen som ligger under Kommunledningsförvaltningen. Upphandlings- och inköpsprocessen har under de senaste åren varit ett fokusområde inom kommunen. Organisationen består idag av 4 upphandlare samt 2 personer inom e-handel. Karlshamns kommun arbetar med att digitalisera sin inköpsprocess där upphandling har en nära koppling till e-handel.

Utöver kommunens förvaltningar stöttar upphandlingsenheten även de kommunala bolagen i upphandlingsärenden. Vi genomför upphandlingar och hanterar avtal samt genomför utbildningsinsatser inom upphandlings- och inköpsområdet. Inom ramen för e-handel hanteras uppkopplingar till leverantörer, prislistor samt administration av systemets användare. Enheten arbetar även aktivt med att skapa förutsättningar för dialog med näringslivet.

Vi är inne i en förändringsfas med ökat fokus på avtalsuppföljning och en utökad digitalisering av inköpsprocessen. Kommunen har som mål att via e-handeln ge alla verksamheter tillgång till upphandlade avtal och på ett enkelt sätt göra sina inköp via e-handelssystemet.

Karlshamns kommun avser att implementera samordnad varudistribution under våren 2019 som ett led i vårt hållbarhetsarbete. Energikontor Sydost driver i nuläget projektet som sker i samarbete med våra två västra grannkommuner.

Arbetsuppgifter
Du kommer att leda arbetet med att fortsätta kartlägga och utveckla befintliga arbetsprocesser för hela inköpsprocessen. Ett viktigt verktyg i detta arbete är den nationella upphandlingsstrategin.

Som chef har du en viktig roll i utvecklingen av och samspelet mellan upphandling och e-handel. Du driver, koordinerar och skapar engagemang för inköpsprocessen inom den egna enheten såväl som organisationen som helhet.

Utöver att arbeta övergripande med inköpsfrågor förväntas du stödja medarbetarna i det dagliga arbetet. Som chef har du ansvar för kommunens policy och riktlinjer inom upphandlings- och inköpsområdet.

Kvalifikationer
Vi söker Dig som har relevant akademisk utbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha flerårig erfarenhet av upphandlings- och inköpsprocesser. Du ska även ha erfarenhet av att leda en mindre arbetsgrupp samt driva förändringsprocesser i en större organisation. Du ska ha goda kunskaper om LOU samt ha erfarenhet av att ha genomfört upphandlingar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom en politiskt styrd organisation.

Du har ett analytiskt, strategiskt och strukturerat förhållningssätt och verkar ur ett helhetsperspektiv. För att lyckas i rollen behöver du ha förståelse för både upphandling och e-handel. Du är kommunikativ och uttrycker dig väl i tal och skrift i svenska språket.

Eftersom vi är en stödfunktion söker vi dig som har lätt för att samarbeta med andra människor, har en väl utvecklad servicekänsla och kan uppvisa ett gott värdskap. Viktiga ledord för chefer inom Karlshamns kommun är mod, handlingskraft och omtanke.

För mer information kontakta
Ekonomichef Mats Sellfrid
Tel: 0454-815 39
Mats.sellfrid@karlshamn.se

Systemförvaltare E-handel Lena Strand
Tel: 0454-812 63
Lena.strand@karlshamn.se

Fackliga företrädare
Anette Ericson, SACO, 0454-817 07
Christina Gustafsson, Vision 0454-811 89

Övrigt
Individuell lönesättning tillämpas.
Körkort B är ett krav.

Sista ansökningsdag
2018-10-22

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka via knappen i annonsen. En ansökan till Karlshamns kommun är en allmän handling. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. 

Om Karlshamn
Med havet runt knuten, närhet till så väl stad som natur kan Karlshamn erbjuda en god livskvalitet med attraktiva boendemiljöer. Staden erbjuder ett rikt kulturliv och en fantastisk skärgård. Med direkttåg till Öresundsregionen, närhet till flygplats och E22:an är omvärlden alltid nära.

I Karlshamns kommun har du möjlighet att arbeta i en kreativ och framåtsträvande organisation och bidra till att utveckla Karlshamn till en plats för liv och lust. Karlshamns kommun har drygt 32 000 invånare och med cirka 3 000 medarbetare är vi en av Blekinge läns största arbetsgivare.

Här kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Sista ansökningsdag
2018-10-22