Karolinska Institutet söker Upphandlare

Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Ekonomiavdelningen

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning
Enheten för inköp och upphandling är en del av Ekonomiavdelningen, KI:s centrala funktion för ekonomifrågor. Enheten arbetar med kategoristyrt inköpsarbete och vi består av upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontrollers, processansvarig e-handel, inköpschef och administratör. Vi är 13 personer på enheten.

Arbetsuppgifter
Som upphandlare på KI kommer du att arbeta i en stimulerande miljö i nära samarbete med våra verksamheter och tillsammans med några av världens ledande forskare inom det medicinska området. KI erbjuder stora möjligheter att utvecklas inom sitt område.

Upphandlingsenheten ansvarar för genomförandet av samtliga upphandlingar på KI över direktupphandlingsgränsen. Vi genomför upphandlingar inom områdena forskningsrelaterade instrument, produkter och tjänster, administration, fastighet och IT.

Som upphandlare ska du självständigt genomföra olika typer av upphandlingar (ramavtals- och objektupphandlingar) och du deltar i hela upphandlingsprocessen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är van att arbeta i projektform och som har god analytisk förmåga, är initiativrik och flexibel. Du måste tycka om att driva ärenden på egen hand inom givna ramar samtidigt som du måste tycka om att leda projektgrupper inom dina upphandlingar. Du ska kunna planera ditt arbete och se till att hålla givna tidsramar.

Vi vill att du har en relevant högskoleutbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt. Du ska kunna uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Inköps-/upphandlingserfarenhet är meriterande. Har du erfarenhet av upphandling inom områdena laboratorie-/forskningsprodukter och tjänster är det klart meriterande. Har du arbetat med upphandlingsverktyget Tendsign eller annat liknande verktyg är även det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering. För att lyckas i ditt arbete och bli framgångsrik med dina upphandlingar krävs att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en pedagogisk förmåga, parallellt med förmågan att skapa och bibehålla goda relationer. Som person är du självgående, arbetar strukturerat och metodiskt. Nyfikenhet och en vilja att utvecklas ser vi som önskvärt. Vi tror att du har uppnått en personlig mognad och säkerhet i dig själv som gör att du har förmågan att hantera arbetstoppar på ett bra sätt då tempot tidvis är högt. Då många projekt genomförs i grupp är god samarbetsförmåga ett krav. Vidare lägger vi stor vikt vid att du är kommunikativ, serviceinriktad, målinriktad, har stor initiativförmåga och är ansvarstagande.

Ansökningsförfarande
Ansökan ska göras via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen..

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt då intervjuer kan komma att ske löpande.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. I Sverige står Karolinska Institutet för drygt 40 procent av den medicinska akademiska forskningen och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Sedan 1901 utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.


Sista ansökningsdag
2018-06-07

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Tillträde
Snarast

Löneform
Månadslön

Ort
Solna

Referensnummer
2-2620/2018

Kontakt
Nils Emlund
enhetschef
08-524 873 79

Facklig företrädare
Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen
SACO@uf.ki.se

Magnus Anå
OFR
08-524 864 37
magnus.ana@ki.se

Henry Wölling
SEKO
henry.wolling@ki.se