<

Karolinska Institutet, Universitetsförvaltningen, Ekonomiavdelningen söker 1-2 upphandlare

Universitetsförvaltningen stödjer Karolinska Institutets institutioner och ledning. Universitetsförvaltningens mål är att ge god service och bidra med professionell och effektiv administration till KI:s utbildning och forskning.

Avdelning

Enheten för inköp och upphandling är en del av Ekonomiavdelningen, KI:s centrala funktion för ekonomifrågor med ansvar bl a för:

  • Inköp och upphandling
  • E-handel
  • Ekonomisk analys och uppföljning
  • Bokslut
  • Redovisningsprinciper
  • Ekonomisystemutveckling
  • EFH

Enheten arbetar med kategoristyrt inköpsarbete och vi består av upphandlare, upphandlingsjurist, inköpscontrollers, processansvarig e-handel och administratör. Vi är 14 personer på enheten. Då en av upphandlarna som arbetar inom kategorin för Fastighet/IT går vidare till annat arbete och ytterligare en går på tjänstledighet behöver vi nu en till två upphandlare.

Arbetsuppgifter

Då vi kommer att göra om kategorierna beroende på ändring av karaktären på inköpen kommer en av tjänsterna att vara knuten till fastighetsområdet och en tillhöra någon av de andra kategorierna som arbetar med olika typer av administrativa varor och tjänster och laboratorie-/forskningsrelaterade varor och tjänster. Som upphandlare på KI kommer du att arbeta i en stimulerande miljö, i nära samarbete med våra verksamheter och tillsammans med ledande forskare inom det medicinska området.

Alla inom enheten arbetar också med ständigt förbättringsarbete och att löpande informera organisationen i inköps- och upphandlingsrelaterade frågor och utbildar personal inom myndigheten i dessa frågor så att de på egen hand skall kunna genomföra direktupphandlingar och göra avrop/inköp på befintliga ramavtal.

Kvalifikationer

För den ena tjänsten vill vi att du har gedigen erfarenhet av fastighetsområdet och gärna inom högskoleområdet samt har relevant högskoleutbildning eller kunskaper motsvarande detta förvärvade på annat sätt. Har du även inköps-/upphandlingserfarenhet ser vi det som meriterande.

För den andra tjänsten är det bra om du är erfaren upphandlare från högskoleområdet men vi kan även tänka oss en bakgrund inom något av de områden vi arbetar inom.

Ett krav för båda anställningarna är att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska då mycket av vårt arbete sker på engelska. Har du arbetat med upphandlingsverktyget Tendsign eller annat liknande verktyg är det meriterande.

I övrigt vill vi att du är kommunikativ, serviceinriktad, målinriktad och ansvarstagande.

Ansökningsförfarande

Intervjuer kan komma att ske löpande innan ansökningstiden gått ut.

Ansökan ska göras via rekryteringssystemet MyNetwork som du når via ”Sök jobbet” i denna annons.

Vid tillsvidareanställning tillämpar Karolinska Institutet 6 månaders provanställning.

Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet med visionen att på ett avgörande sätt bidra till att förbättra människors hälsa. I Sverige står Karolinska Institutet för den enskilt största andelen medicinsk akademisk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar. Varje år utser Nobelförsamlingen vid Karolinska Institutet mottagare av Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Enligt Riksarkivets föreskrifter arkiveras ansökningshandlingar i två år efter att tillsättningsbeslutet vunnit laga kraft. Detta gäller dock ej bilagor som är tryckta eller på annat sätt publicerade.

Karolinska Institutet strävar efter att vara en arbetsplats med jämn könsfördelning som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning: Heltid
Tillträde: Tillträde omgående
Löneform: Månadslön
Ort: Solna
Län: Stockholms län
Land: Sverige
Referensnummer: 2-4985/2016
Kontakt: Ulla Hannegård, enhetschef inköp och upphandling, 08-524 836 74

Facklig företrädare

Saco-föreningen vid universitetsförvaltningen, SACO@uf.ki.se
Magnus Anå, OFR, 08-524 864 37, magnus.ana@ki.se
Henry Wölling, SEKO, 08-524 840 80, henry.wolling@ki.se

Sista ansökningsdag 2017-01-08


Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *