Karolinska Universitetssjukhuset söker upphandlare med engagemang för vården

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Vi erbjuder
Tillsammans med Karolinska Institutet utgör Karolinska Universitetssjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende som ständigt arbetar med att utveckla och förbättra vård och arbetsmetoder i en teknikintensiv miljö. En viktig komponent i detta utvecklingsarbete är anskaffning av varor och tjänster genom såväl traditionell upphandling som genom olika former av innovationsupphandling.

Inköpsavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset genomför inköp och upphandlingar på uppdrag av sjukhusets olika verksamheter samt stödjer dessa i inköps- och upphandlingsfrågor. Sjukhusets uppdrag; högspecialiserad vård, forskning och utbildning gör att det finns en utpräglad bredd i behoven.

Vi samarbetar med övriga sjukhus inom Region Stockholm och med Upphandlingsavdelningen vid Serviceförvaltningen samordnas de stora behoven av varor och tjänster. Vi kan erbjuda dig en spännande utmaning i en av Sveriges största vård- och kunskapsorganisationer och att vara en del av vårdens utveckling.

Om tjänsten
Du ska självständigt planera och genomföra upphandlingar i samverkan med sakkunniga från sjukhusets olika verksamheter. I förekommande fall kan det handla om samordnade upphandlingar för att täcka behoven för flera sjukhus. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen, från upprättande av förfrågningsunderlag till aktiv förvaltning och administration av tecknade avtal. Upphandlingarna genomförs ofta i projektform med upphandlaren som projektledare.

Varje upphandlare ansvarar för löpande kontakter och expertstöd inom upphandlingsfrågor till ett antal av sjukhusets verksamheter. I denna tjänst ingår dessutom att föra aktiv dialog med verksamheterna gällande leverantörs- och sortimentsfrågor.

Du förväntas ta aktiv del i avdelningens olika utvecklingsinitiativ gällande avdelningens arbetsformer och rutiner samt att medverka i att utbilda och informera verksamheterna om aktuella avtal, lagar samt inköps- och upphandlingsrutiner.

Vi söker
Du som söker ska ha intresse för den goda affären och kunna samarbeta med både interna uppdragsgivare och externa leverantörer för att hitta optimala lösningar för verksamheten. Du är strukturerad, noggrann och har ett gott omdöme, samt har förmågan att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter.

Du förväntas ha förmåga att arbeta självständigt med parallella projekt och kunna ta egna initiativ för att skapa driv i upphandlingsprocessen. Du ska ha ett starkt engagemang för såväl upphandlingsverksamhetens utveckling som din personliga, professionella utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att inge förtroende, eftersom arbetet innefattar många kontakter på skilda nivåer inom sjukhuset, samt med leverantörer och andra externa parter.

Kvalifikationer
Du som söker förväntas ha relevant utbildning från högskola eller yrkeshögskola med inriktning mot upphandling/inköp, teknik eller ekonomi, alternativt utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig. Vidare förväntas du ha relevant erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling/inköp, gärna inom vårdsektorn, samt ha kunskaper om Lagen om Offentlig Upphandling.

Kunskaper om medicinteknisk utrustning är meriterande, likaså erfarenhet av att arbeta i projekt.

En förutsättning för rollen är att du har en god språklig förmåga i tal och skrift, på svenska och engelska, samt god datorvana, framför allt i Office-paketet och gärna upphandlingsverktyg såsom Tendsign.

Förmåga att leda arbetsmöten och genomföra muntliga presentationer på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt förutsätts.

Välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:

  1. Personligt brev
  2. CV

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Yrkesområde
Avtalsförvaltare

Arbetsplats
Solna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Pia Lindström
Chef, administration
072-5802913

Fackliga representanter
Saco: Ulf Olsson, 08-585 811 37, ulf.olsson@sll.se
Vision, Exp 08-517 725 25, sektion20karolinska@fv.vision.se

Sista ansökningsdag
2019-10-11

Referensnummer
165395

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
https://www.sll.se/


Sista ansökningsdag
2019-10-11

Referensnummer
165395

Skapa en jobbevakning och få ett mejl en gång i veckan med alla lediga tjänster!
 

Prenumerera, Karriärbrev
Jag godkänner att mina uppgifter lagras (integritespolicy) *

Fler lediga jobb