Karolinska Universitetssjukhuset söker Upphandlare med engagemang för vården

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet. www.karolinska.se

Vi erbjuder
Tillsammans med Karolinska Institutet utgör Karolinska Universitetssjukhuset ett medicinskt centrum med högt internationellt anseende som ständigt arbetar med att utveckla och förbättra vård och arbetsmetoder i en teknikintensiv miljö. En viktig komponent i detta utvecklingsarbete är anskaffning av varor och tjänster genom såväl traditionell upphandling som genom olika former av innovationsupphandling.

Inköpsavdelningen på Karolinska Universitetssjukhuset genomför inköp och upphandlingar på uppdrag av sjukhusets olika verksamheter samt stödjer dessa i inköps- och upphandlingsfrågor. Sjukhusets uppdrag; högspecialiserad vård, forskning och utbildning gör att det finns en utpräglad bredd i behoven.

Vi samarbetar med länets övriga sjukhus och med Stockholms läns landsting upphandling med samordning av de stora behov av varor och tjänster som landstinget står inför och där ett kategoristyrningsarbete har påbörjats. Vi kan erbjuda dig en spännande utmaning i en av Sveriges största vård- och kunskapsorganisationer och att vara en del av vårdens utveckling.

Om tjänsten
Du ska självständigt planera och genomföra upphandlingar i samverkan med sakkunniga från sjukhusets olika verksamheter. I förekommande fall kan det handla om samordnade upphandlingar för att täcka behoven för flera sjukhus.

Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen, från upprättande av förfrågningsunderlag till aktiv förvaltning och administration av tecknade avtal. Upphandlingarna genomförs ofta i projektform med upphandlaren som projektledare.

Varje upphandlare ansvarar för löpande kontakter och expertstöd inom upphandlingsfrågor till ett antal av sjukhusets verksamheter. I denna tjänst ingår dessutom att föra aktiv dialog med verksamheterna gällande leverantörs- och sortimentsfrågor.

Du förväntas ta aktiv del i avdelningens olika utvecklingsinitiativ gällande avdelningens arbetsformer och rutiner samt att medverka i att utbilda och informera verksamheterna om aktuella avtal, lagar samt inköps- och upphandlingsrutiner.

Vi söker
Du som söker ska ha intresse för den goda affären och kunna samarbeta med både interna uppdragsgivare och externa leverantörer för att hitta optimala lösningar för verksamheten.

Du är strukturerad, noggrann och har ett gott omdöme, samt har förmågan att snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter.
Du förväntas ha förmåga att arbeta självständigt med parallella projekt och kunna ta egna initiativ för att skapa driv i upphandlingsprocessen.

Du ska ha ett starkt engagemang för såväl upphandlingsverksamhetens utveckling som din personliga, professionella utveckling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet och förmåga att inge förtroende, eftersom arbetet innefattar många kontakter på skilda nivåer inom sjukhuset, samt med leverantörer och andra externa parter.

Kvalifikationer
Du som söker förväntas ha relevant utbildning från högskola eller yrkeshögskola med inriktning mot upphandling/inköp, teknik eller ekonomi, alternativt utbildning och erfarenhet som vi sammantaget bedömer som likvärdig.

Vidare förväntas du ha relevant erfarenhet av att arbeta med offentlig upphandling/inköp, gärna inom vårdsektorn, samt ha goda kunskaper om Lagen om offentlig upphandling.

Erfarenhet av att arbeta i projekt är meriterande. Vidare är kunskaper om sjukvårdens förekommande rutiner och produkter en merit.

En förutsättning för rollen är att du har en god språklig förmåga i tal och skrift, på svenska och engelska, samt god datorvana, framför allt i Office-paketet och upphandlingsverktyg såsom Tendsign.

Förmåga att leda arbetsmöten och genomföra muntliga presentationer på ett pedagogiskt och förtroendeingivande sätt förutsätts.

Arbetsplats
Solna

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid

Kontakt
Pia Lindström
Chef, administration
072-5802913

Carl Westermark
Teamleader upphandlingen
08- 517 749 70, 073-699 42 34

Fackliga representanter
Claes Andersson
Vision
08-517 717 14, claes.andersson@sll.se

Sista ansökningsdag
2018-10-07

Referensnummer
156287

Välkommen med din ansökan!

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök jobbet”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte.
Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.

http://www.sll.se/


Sista ansökningsdag
2018-10-07

Referensnummer
156287