Kategoriansvarig till SKL Kommentus Inköpscentral

Har du jobbat som inköpare/upphandlare eller beställare inom fastighetsrelaterade områden och ser nyttan i att skapa affärsmässiga ramavtal för kund och leverantörer? Vill du bidra till utveckling, är nyfiken och gillar att lära dig nytt? Ta då chansen att påverka framtiden!

Tjänsten 
Vi förstärker vår kategoriorganisation med en person som ska arbeta med Inköpscentralens ramavtal inom kategorin Fastighetsnära varor och tjänster. Kategorin innehåller idag ramavtal för bl.a. postförmedlingstjänster, dryckesautomater, vitvaror, järnhandelsvaror samt bevakning och larmtjänster.

Som kategoriansvarig är du ansvarig för att ramavtalets utveckling, funktionalitet, följsamhet och effekt nås genom en proaktiv strategi, plan och avtalsförvaltning. Kategoriansvarig sätter en kategoriplan och strategi tillsammans med kategorichef samt ansvarar för att överenskomna aktiviteter genomförs, exempelvis avtalsuppföljningar, leverantörs- och kundträffar samt utvecklingsprojekt inom kategorin. En stor del av arbetet bygger på att utveckla ramavtalen i dialog med kunder och leverantörer. Frihet under ansvar är ledord då varje ramavtal har egen budget och alla ramavtal mäts mot hållbarhet och följsamhet.

Vi jobbar teambaserat i kategori- och upphandlingsteam, så din roll blir att tillsammans med upphandlare, jurister och andra nyckelpersoner driva avtalsportföljen så att den blir relevant och värdeskapande för våra kunder. Du kommer att arbeta nära både kunder och leverantörer varför vi ser att du behöver ha förståelse för hur marknaden fungerar och har erfarenhet från någon av de branscher som kategorin rör sig inom. Viktigt är att du har den goda affären i centrum för att på så sätt bringa bästa nyttan till våra kunder.

Kvalifikationer
• Relevant eftergymnasial utbildning
• Minst två års relevant erfarenhet från produktion eller grossistled alternativt från inköp, upphandling eller försäljning, från en bransch eller område med exponering mot ovan nämnda kategori
• Kundorienterad och god förmåga till dialog och återkoppling
• Erfarenhet att arbeta i eller med offentlig försörjning
• God förhandlingsvana
• God förmåga att formulera dig på svenska och i tal och skrift

Din profil
För att lyckas hos oss ser vi att du är en duktig kommunikatör som gillar att träffa olika människor och är duktig på att skapa relationer. Vidare är du kund- och lösningsorienterad med ett prestigelöst förhållningssätt. Du drivs av affärs- och kundrelationer samt gillar att skapa resultat, vi ser också att du är analytisk och strukturerad. Gillar du dessutom nytänkande och kreativitet kommer du att trivas bra hos oss.

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna.

Ansökan
Har du frågor om tjänsten du välkommen att kontakta oss. Sista ansökningsdag är 4 november 2018.
Vi ser fram emot din ansökan!

Kontaktinfo
Mia Friari Söderholm
Kategorichef
08-709 59 82

Daniel Yousefi
HR-ansvarig
08-709 59 93

Om SKL Kommentus
SKL Kommentus-koncernen består av fyra bolag; SKL Kommentus, SKL Kommentus Media, SKL Kommentus Inköpscentral och AffärsConcept. Totalt har koncernen har ca 140 anställda. SKL Kommentus Inköpscentral har som Inköpscentral funnits sedan 2011 och är i dag en väletablerad organisation som stödjer SKLs medlemmar med ramavtal. Affärsområde Ramavtal är uppdelat i fem grupper; kategoristyrning, upphandling, hållbarhet, inköpsservice samt Stockholms Inköpscentral (STIC), där kategoristyrning och upphandling förser SKL Kommentus Inköpscentral AB med ramavtal. Läs mer om vår verksamhet på vår webbplats www.sklkommentus.se

Är det någonting vi är extra stolta över så är det våra medarbetare. Genom att ha lyckats rekrytera många kompetenta medarbetare jobbar vi tillsammans mot framtiden och vårt mål om att bli Sveriges bästa arbetsplats.


Sista ansökningsdag
2018-11-04