Kemikalieinspektionen söker Strategisk upphandlingssamordnare

Vill du vara med i arbetet för en giftfri miljö och öka kunskapen om kemikalier i vår vardag? Då är Kemikalieinspektionen arbetsplatsen för dig.

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet med cirka 280 medarbetare. Vi sitter i lokaler belägna i centrala Sundbyberg. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete, både på nationell och internationell nivå. Produktion och användning av kemikalier kan orsaka hälso- och miljöproblem. Därför har Kemikalieinspektionen i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. I det arbetet behöver vi dig som vill vara med och bidra till en mer hållbar utveckling.

Ekonomiska sekretariatet ansvarar för administrativt stöd, driver och utvecklar förslag till policyer, strategier och riktlinjer inom sekretariatets ansvarsområde. Sekretariatet initierar utveckling av gemensamma administrativa stödsystem avseende ekonomistyrning, investeringar, kvalitetssamordning, IT, växel och reception.

Arbetsuppgifter

Till Ekonomiska sekretariatet söker vi nu en strategisk upphandlare.
I rollen som strategisk upphandlare arbetar du självständigt och i samarbete med övriga medarbetare vid sekretariatet i upphandlingsfrågor. Du ska driva och utveckla myndighetens upphandlingsarbete samt ger stöd till övriga medarbetare och chefer kring upphandling. Du kommer arbeta med hela upphandlingsprocessen, från planering och förberedelse till uppföljning av avtal. Du genomför och bistår i upphandlingar, avropar från statliga ramavtal, tar fram egna lokala ramavtal och stöttar organisationen i upphandlingsfrågor. Du ansvarar för att utbilda verksamheten i upphandlingsrelaterade frågor och bidrar till att utveckla myndighetens upphandlingsverksamhet och en god förvaltningskultur. Som strategisk upphandlare hos oss kommer du att ingå i ett team på cirka 20 personer i det ekonomiska sekretariatet och vara placerad under den administrativa chefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med relevant högskoleutbildning inom området och arbetslivserfarenhet av strategiskt inköp och upphandling inom offentlig sektor, du är väl insatt i Lagen om offentlig upphandling (LoU). Du har en god förmåga och vana att leda projekt och erfarenhet av att arbeta i myndighet.

Vidare är du kommunikativ, pedagogisk och bra på att hålla muntliga föredragningar inför större publik och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift. Du tar egna initiativ och kan arbeta självständigt men också tillsammans med andra i t.ex. projekt- och samverkansgrupper. Det är viktigt att du är intresserad av samhällsfrågor, har lätt för att sätta dig in i nya frågor och har förmågan att strukturera problemställningar.

För att lyckas i rollen är du som person relationsskapande, flexibel och prestigelös. I rollen förväntas du vara en expert med breda och gedigna kunskaper inom inköps- och upphandlingsområdet och du har erfarenhet från att ha arbetat med detta utifrån ett ledning- och styrningsperspektiv. Du ser till möjligheter snarare än hinder. Du är en kreativ problemlösare.

Tjänsten är nyinrättad vilket innebär att du har möjlighet att påverka innehållet och strukturen i arbetet.

Vi intervjuar löpande.

Anställningens omfattning

Vi intervjuar löpande.
Omgående tillträde.
Tillsvidare.

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen. Sista ansökningsdag är 26 augusti 2018

Referensnummer:   Diarienummer: 2.3.a-H18-06140

Lön

Individuell lönesättning.

Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare är viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.
Kemikalieinspektionen tillämpar sex månaders provanställning.


Sista ansökningsdag
2018-08-26

Arbetsplats
Stockholms län

Kommun
Sundbyberg

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid

Antal tjänster
1

Kontaktperson
Jonas Söderlund
Administrativ chef
Ekonomiska sekretariatet
08- 519 41 104

Fackliga företrädare
Ule Johansson
ST-representant
08-519 41 210

Erik Gravenfors
SACO-representant
08-519 41 295