Klippans kommun söker Upphandlingschef

Om arbetsplatsen

Klippans kommun ligger i det attraktiva och expansiva nordvästra Skåne. Vi växer hela tiden och idag kallar över 17 000 invånare någon del av vår kommun hemma. Att ta sig hit är enkelt, både kollektivt och med bil. Det gör oss till ett smart val.

Hos oss får du cirka 1500 medarbetare. Tillsammans är det vårt jobb att ge alla kommunmedborgare rätt förutsättningar och möjligheter. Det är så viktigt för oss att vi har gjort det till vår policy: ”Klippan – en kommun där vi tillsammans skapar goda förutsättningar att växa upp, leva och verka. Här bor och mår vi bra!”

Tillsammans med vår värdegrund som är Professionalitet, Engagemang och Öppenhet skapar den grunden till hur vi arbetar och hur vi ser på vår organisation.

Att våra medarbetare ska trivas är viktigt för oss. Du ska känna att du har goda möjligheter till utveckling och bra förmåner. Därför har vi Förmånsklippan som är en portal full med förmåner för anställda i vår kommun. För allas trevnad tillämpar Klippans kommun en rökfri arbetstid.

Arbetsuppgifter

Vill du arbeta med utveckling och förnyelse inom upphandlingsområdet? Här finns möjligheterna för dig som, tillsammans med våra engagerade upphandlare, vill driva och utveckla vår upphandlingsorganisation.

Upphandlingsverksamheten ligger organisatoriskt under kansliavdelningen på Klippans kommun och arbetar på uppdrag av Klippans, Perstorps, Bjuvs och Åstorps kommuner samt Söderåsens miljöförbund. Verksamheten är bemannad med en upphandlingsstrateg och två upphandlare. Tjänsten är placerad i Klippan samt vid behov även Åstorp, Bjuv och Perstorp.

Vi står inför en förändring av upphandlingsenhet. Syftet är att utveckla samverkan mellan kommunerna samt att koppla upphandlingsverksamheten mot en inköpsorganisation. Vi söker nu dig som är genuint intresserad av upphandlingsfrågor och verksamhetsutveckling. Du får alla delar i ett chefs/ledarskap; budget-, verksamhets- och personalansvar för dina medarbetare. Du leder och fördelar arbetet inom enheten och driver även egna upphandlingsprojekt. En viktig uppgift är att driva utveckling av verksamheten; förbättra kommunsamverkan, minska antalet beställare, förbättra inköpskompetensen samt att öka avtalstroheten. Du förväntas ta ett strategiskt helhetsansvar för upphandlingsområdet och få det effektivt, rationellt och välfungerande med målet att ge bästa stöd och service till kunderna och medarbetarna i upphandlingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen från högskole-/universitetsutbildning inom exempelvis juridik eller annan utbildning inom upphandling och inköp som kan bedömas likvärdig. Du ska ha gedigna kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU), dess tillämpning och gällande praxis. Du har omfattande erfarenhet av offentlig upphandling och inköp samt god erfarenhet av att arbeta med upphandlingssystem. Erfarenhet av e-handel är meriterande.

För att lyckas i rollen som upphandlingschef ska du vara en person med god analytisk förmåga, ett strukturerat arbetssätt och hög integritet. Du har goda ledaregenskaper, tydlighet i ditt ledarskap och förmåga att skapa förtroende och engagemang i arbetsgruppen. Du har vana vid att driva och utveckla processer samt förmåga att se helheter. Du är lyhörd, skapar lätt goda relationer och nätverk samt har ett professionellt förhållningssätt. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana och mycket god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: A823541
Sök tjänsten digitalt via ”Sök jobbet” i denna annons.

Övrigt

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.

Som rekryteringsverktyg använder vi Visma Recruit för att hantera ansökningar samt kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess. För att underlätta vår bedömning av ansökningar bör du därför använda Visma Recruit elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer att grunda sig på de uppgifter du lämnar, det är därför av största vikt att Du är noggrann när du fyller i Din ansökan. Du söker jobbet genom länken i annonsen.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Generell information

Sista ansökningsdag: 2018-11-19
Arbetsplats: Skåne län
Kommun: Klippan
Yrkeskategori: Upphandlare
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1

Läs mer om Klippans kommun här

Kontaktperson

Cecilia Christensen, Kanslichef
0435-281 03
cecilia.christensen@klippan.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens kundtjänst 0435-280 00.


Sista ansökningsdag
2018-11-19

Referensnummer
A823541