Konkurrensverket söker Jurist till Avdelningen för upphandlingstillsyn

Vill du jobba med frågor som berör alla medborgare? Är du intresserad av upphandling och/eller konkurrens? Vill du utvecklas i en stimulerande och trevlig arbetsmiljö och samtidigt ha balans i livet?

Då är Konkurrensverket någonting för dig.

Tycker du om att bena upp knepiga upphandlingsrättsliga frågor och ta reda på vad som egentligen hänt? Eller gillar du att se på frågorna om tillsyn av offentlig upphandling i ett större sammanhang? Kanske både och? Om du vill jobba med att förbättra tillsynen över reglerna om offentlig upphandling, så kan vi ge dig ett utvecklande jobb med verkliga djupdykningar kombinerat med snabba puckar gällande våra mål i domstol.

Konkurrensverket har i uppdrag att bedriva tillsyn över upphandlingslagstiftningen och vårt tillsynsarbete syftar till en effektiv offentlig upphandling. Våra verktyg för detta är bland annat ärenden som mynnar ut i upphandlingsskadeavgift. Vi gör också bredare tillsynsprojekt, t.ex. djupgranskningar av inköpsverksamheter.

Dina arbetsuppgifter  

  • Du arbetar med tillsyn av regelverket kring offentlig upphandling och genomför kvalificerade juridiska utredningar.
  • Du medverkar i projekt som syftar till att främja en effektiv upphandling eller förbättra efterlevnaden av upphandlingsreglerna.
  • Du deltar i Konkurrensverkets externa informationsarbete om upphandlingstillsyn.
  • Du deltar i övrigt i Konkurrensverkets verksamhet.

Kvalifikationskrav  

  • Du har akademisk examen med juridisk inriktning.
  • Du har minst ett års erfarenhet av arbete med kvalificerad upphandlingsjuridik.
  • Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
  • Du har god samarbetsförmåga, gott omdöme, engagemang och initiativförmåga.
  • Du är resultatinriktad, kan arbeta självständigt och har god förmåga att prioritera.

Det är meriterande om du har erfarenhet av

– att genomföra upphandlingar och/eller av att utarbeta upphandlingsunderlag,

– att behandla upphandlingsrättsliga ärenden,

– att bedöma juridiska frågeställningar ur olika rättsliga perspektiv och inom andra rättsområden, särskilt avtalsrätt, entreprenadrätt, IT-rätt, arbetsrätt, bolagsrätt och processrätt samt

– att arbeta i projekt.

Upplysningar

Läs mer om Konkurrensverket och vad vi erbjuder på vår hemsida. Anställningen avser tillsvidareanställning på heltid. Konkurrensverket tillämpar individuell lönesättning och sex månaders provanställning.

Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att höra av dig till: Ann Fryksdahl eller Malin de Jounge, enhetschefer eller till Emma Farm, personalhandläggare. Fackliga företrädare är Håkan Carlsson (SACO) och Ulf Bengtsson (ST). Samtliga nås på 08-700 16 00.

När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen (GDPR). När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Inför rekryteringsarbetet har Konkurrensverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök via ”Sök Jobbet” knappen här i annonsen.

Sista ansökningsdag är den 2018-09-02

Välkommen med din ansökan!


Konkurrensverket är en myndighet med uppdrag att arbeta för en effektiv konkurrens i privat och offentlig verksamhet till nytta för konsumenterna samt en effektiv offentlig upphandling till nytta för det allmänna och marknadens aktörer.